Mit tehetünk, ha magas vérnyomástól szenvedünk? (x)

Mit tehetünk, ha magas vérnyomástól szenvedünk? (x)

A keringési zavarok egyre gyakoribbá válnak az idő múlásával. Természetesen ilyenkor fontos, hogy felkeressünk egy olyan orvost, akinek kifejezetten ez a szakterülete.

Ugyanakkor nem árt tisztában lenni azzal, hogy akadnak olyan lehetőségek, amiket mi is megtehetünk magunkért.

A legjobb a megelőzés!

Ahogy az a legtöbb esetben igaz, a prevenciónak hatalmas szerepe van. A legjobb, ha már azelőtt odafigyelünk néhány dologra, mielőtt még konkrét tünetekkel kellene szembesülnünk. A magas vérnyomás ellen használhatunk olyan természetes készítményeket, amelyeknek hatékonyságát kutatások is bizonyították. Nézzük is meg, hogy melyek ezek!

Az egyik hatásos alapanyag az érlelt fokhagyma-kivonat, amelyet más megoldásokkal kombinálva, de akár önállóan is alkalmazhatunk. A zöld teának is pozitív befolyása van erre a területre, pontosabban a benne lévő L-theanin képes arra, hogy mérsékelje a stressz eredményeképpen ingadozó vérnyomást.

Ne feledkezzünk meg a szőlőmagkivonatról sem, amelytől szintén kedvező hatást remélhetünk, ugyanúgy, mint a japán fogások egyik gyakori alkotóelemétől, a nattokináz enzimtől.

Ha szeretnénk, az USA medical Blood Pressure Ultra táplálékkiegészítőjével az összes hatóanyagot magunkhoz vehetjük, olyan további alkotóelemek társaságában, mint a kálium, a B1-vitamin, a cink és a C-vitamin.

Az életmód is fontos kérdés!

Ha szeretnénk valóban működő eszközöket találni, amelyekkel a saját kezünkbe vehetjük az irányítást, akkor a megfelelő étrend-kiegészítő mellett az életmódunkra is oda kell figyelnünk.

Az alváshiány, a túl magas stressz-szint, valamint az indokolatlan súlygyarapodás mind kedvezőtlen hatást gyakorol a szervezetünk működésére nézve. Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy rossz irányban változnak a ránk jellemző vérnyomás-értékek, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy ezekben a kérdésekben pontosan hol tartunk.

Már a testmozgás bevezetése és a testsúly normális tartományba terelése is hatalmas változásnak számít a vérnyomásunk szempontjából. Az edzés ráadásul egészséges terhelést jelent a szívünknek is, amely révén valóban egészségesebbnek érezhetjük magunkat.

Figyeljünk oda a stresszre is!

Ez a másik olyan terület, aminek a figyelmünk fókuszába kell kerülnie, ha szeretnénk megőrizni az egészségünket. Azt nehéz megváltoztatni, hogy a külvilágból milyen mértékű terhelés nehezedik ránk, ám arra van lehetőségünk, hogy ennek a kezelését a kezünkbe vegyük.

Rengeteget segíthet, ha hagyunk időt magunknak a pihenésre is, illetve a helyükön tudjuk kezelni a dolgokat. Tervezzünk előre, s ha lehet, ne vállaljunk annyi feladatot, amit lehetetlenség teljesíteni. Azokat a stresszforrásokat, amiket tudunk, bátran iktassunk ki az életünkből.