Meglepetés: Mészáros MKB-ja szerezte meg a Sberbank Magyarország 330 milliárdos hitelállományát

Meglepetés: Mészáros MKB-ja szerezte meg a Sberbank Magyarország 330 milliárdos hitelállományát

Megtörtént a végelszámolás alatt álló Sberbank Magyarország Zrt. mintegy 330 milliárd forint értékű hitelportfóliójának átvétele az MKB Bank Nyrt. részéről. A tranzakciónak köszönhetően mintegy 35 000 lakossági és mintegy 3000 vállalati ügyféllel bővül az MKB  ügyfélköre - tájékoztatta a bank hétfőn az MTI-t.

A mostani lépéssel több tízezer ügyfél számára lezárul egy hosszú, bizonytalan időszak és immár egy erős, stabil, magyar tulajdonú pénzintézet partnerei lesznek, ahol kiváló banki infrastruktúrával és szolgáltatásokkal várjuk őket

– idézi egy hétfői sajtóközlemény az MKB Bank elnök-vezérigazgatóját, Barna Zsoltot.

Májusban derült ki, hogy az MKB Bank nyerte a pályázatot, amelyet a végelszámolás alatt álló Sberbank Magyarország hitelállományának átvételére írt ki a Pénzügyi Stabilitási és Nonprofit Kft.

A közleményben azt írják, hogy

mintegy 35 000 lakossági, valamint 3 000 vállalati ügyfelet érintett az áthelyezésben.

A mintegy 330 milliárd forint kitettségű állomány megvásárlásáról szóló megállapodást az MKB Bank és a Sberbank Magyarország Zrt. végelszámolója írták alá.

A Sberbank korábbi magyarországi ügyfeleinek egyelőre nincs külön teendőjük, majd az MKB Bank fogja őket keresni. Az érintettek a meglévő hitelükkel kapcsolatos kérdéseikkel továbbra is a Sberbank ügyfélszolgálatához fordulhatnak – áll a közleményben.

Mint arról beszámoltunk, június végén a Mészáros-féle MKB Bank a Takarék Investet is megvette.

Megvette a Mészáros-féle MKB Bank a Takarék Investet

Megvásárolta szerdán a Mészáros Lőrinc résztulajdonában álló MKB Bank Nyrt. a Takarék Invest Befektetési és Ingatlankezelő Kft. üzletrészének 100 százalékát a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.-től - közölte az MKB a tőzsde honlapján csütörtökön. Közölték azt is, hogy az MKB Bank Nyrt. június 29-én a Takarék Invest Befektetési és Ingatlankezelő Kft.-ben 13,8 milliárd forint összegű ázsiós tőkeemelést hajtott végre.