Keményen odaszúrt az Orvosok Határok Nélkül a Modernának

Keményen odaszúrt az Orvosok Határok Nélkül a Modernának

Az Orvosok Határok Nélkül (Médecins Sans Frontières, MSF) azt követően szólította fel a Modernát, miután közzétették a harmadik negyedéves számaikat. Bár az előirányzott több mint 6 milliárdtól elmaradtak és 4,8 milliárdos bevételt hoztak össze, azért ez is igen szép teljesítménynek számít a piacon, aggódniuk pedig a jövőben sem kell, ugyanis 2022-re már 17 milliárd dolláros vakcinamegrendelésük van - írja a 444.hu.

A jelentés közzététele után az MSF arra szólította fel a céget, hogy ossza meg a technológiát másokkal is. Instagram-oldalukon azt írják, hogy

Kedves Moderna!

Miközben ma a nyereségedet ünnepled, jusson eszedbe, hogy veszélyeztetett emberek és egészségügyi dolgozók várják az egész világon, hogy hozzájussanak az életmentő mRNS vakcinához.

Azt is nehezményezték, hogy a Moderna 10 milliárdot kapott az Egyesült Államoktól vakcinafejlesztésre, éppen ezért kötelességük részt venniük abban a törekvésben, hogy a világon mindenki oltva legyen. A szervezet kemény szavai itt még nem értek véget, a bejegyzésük végén felszólítják a Modernát, hogy vállaljon felelősséget, és ossza meg a technológiát, mellyel a vakcina készül, és helyezzék végre az emberéleteket a profit elé.