Az MSZP elnöke előre retteg az augusztusi közvélemény-kutatási eredményektől

A belháború miatt százalékokban lesz mérhető a szocialista párt visszaesése.

Molnár Gyula pártelnök nem lehet túl optimista a szocialisták választási eredményét illetően. Az InfoRádió Aréna című műsorában (amely majd este kerül adásba, de a Facebookon élőben lehetett nézni, a 24.hu számolt be a beszélgetésről) arról beszélt, hogy ártott a pártnak Botka László és Molnár Zsolt csörtéje a nagy nyilvánosság előtt.

Százalékokban lesz mérhető a visszaesés.

Ugyanakkor Molnár Gyula is folytatta a fenyegetőző üzengetést, amikor kijelentette, hogy aki el tudja fogadni Botka László személyét miniszterelnök-jelöltként, azzal mennek tovább, aki azonban nem, az gondolja át a helyzetét, mert nem tudnak vele tovább dolgozni. Szerinte Botka azért árulózta le párttársát, mert Molnár Zsolt egy szűkebb közösségnek politizál. Hozzátette: egy nagyvárosban működőképes az, hogy össze lehet és kell fogni Gyurcsánnyal, illetve a DK-val, de hiba volt a nyilvánosság elé vinni ezt a vitát.

Az MSZP elnöke úgy vélekedett, a párt ismét elkezdett saját magával foglalkozni, és ez megbosszulta magát. Bár Molnár Gyula kijelentette, hogy az MSZP soha nem lesz egy kaszárnya, azt is elmondta: be kell fejezni azt, hogy valaki a külső nyilvánosságból akar belső pozíciókat szerezni. Leszögezte, hogy kitartanak a stratégiájuk mellett, vagyis ha Gyurcsány a listán van, nincs összefogás a DK-val.

„Aki ehhez nem tartja magát, annak súlyosan bűnhődnie kell. Aki mást képvisel, árt a pártnak”

- fogalmazott ultimátumszerűen a pártelnök.

Ehhez még azt is hozzátette a „vamzerkedést” finoman megfogalmazva:

az MSZP-re mindig jellemző volt, hogy voltak szivárogtatások.

Molnár Gyula súlyos büntetéseket helyezett kilátásba a kibeszélőkkel szemben, akik nem szerepelhetnek majd az MSZP 2018-as választási listáján.

„Előre félek az augusztusi közvélemény-kutatási adatoktól, így nem lehet”

- mondta az elmúlt hetek tapasztalataival kapcsolatban.