Kövér László döntött, négy bizottsági helyet tagadott meg a Momentumtól

Kövér László döntött, négy bizottsági helyet tagadott meg a Momentumtól

Kövér László házelnök négy parlamenti bizottsági helyet nem adott meg a Momentumnak – árulta el a Telexnek a párt, miután kérdéseket küldtek az ügyben.

 A döntés az alábbi képviselőket és bizottságokat érinti:

  • Sebők Éva a Nemzeti összetartozás bizottságába,
  • Gelencsér Ferenc a Honvédelmi és a külügyi bizottságokba,
  • Tompos Márton pedig a Nemzetbiztonsági bizottságba nem jutott be.

A Momentum egyébként nem kapott indoklást, hogy miért nem kapták meg a kért helyeket.

A Donáth Anna vezette párt korábban bejelentette, nem vállalnak semmilyen „parlamenti díszpozíciót”, így sem jegyzője, sem alelnöke nem lett a pártnak, illetve a bizottságok élén sem találkozni momentumossal.

Alternatív esküt tett a Momentum, ami szerint a Parlament falain kívül politizálnának

Az Országgyűlés hétfői alakuló ülése előtt, ahol az áprilisi parlamenti választáson mandátumot szerzett képviselők leteszik majd az esküjüket, a Momentum frakció tagjai alternatív esküt tettek. A párt a fogadalomtételét a Facebook-oldalukon videó formájában tették közzé, mely szerint azért fognak dolgozni, hogy a politika a hatalom helyett újra az embereket szolgálja.

Ebben a cikkünkben részletesen írtunk a bizottságok összetételéről:

Kövér László összeállította az Országgyűlés bizottságainak lehetséges tagjait - a Jobbiké lett a Nemzetbiztonsági bizottság

Már elérhető az Országgyűlés honlapján az a lista, amelyet Kövér László frissen (újra)választott Házelnök terjesztett az Országgyűlés alakuló ülése elé. Ezekben a percekben tárgyalnak a javaslatról a Házbizottságban, és a végeredményt még a plenárison is el kell fogadnia a többségnek.