Morvai Krisztina "saját lelkiismeretével összhangban" nem adja vissza a mandátumát

Várható volt.

A sajtóból értesültem róla, hogy a Jobbik elnöksége "visszahívott" európai parlamenti képviselői tisztségemből. Az európai parlamenti képviselők jogállasáról szóló jogszabály ilyen jogi lehetőséget nem ismer, így mandátumom lejártáig, 2019 júliusáig tisztségemben maradok. Az eddigi következetességgel, elszántsággal fogom képviselni Magyarország érdekeit, összhangban saját lelkiismeretemmel és a Jobbik 2009 évi illetve 2014 évi európai parlamenti választási programjával, amelynek végrehajtására a választók felhatalmaztak.

- áll Morvai közleményében.

A Jobbik választmánya szerdán egyhangú döntéssel hívta vissza a Fidesz kampányát segítő, a közpénzből fenntartott fideszes sajtóban rendszeresen megjelenő és nyilatkozó képviselőt. 

Mint ismert:

- Budaházy György első fokon 13 év fegyházat kapott;
- Gyurcsány Ferencet és a többi szemkilövetőt senki nem számoltatta el;
- Gergényi Péter nevetséges pénzbírságot kapott csupán.

Visszahívta EP-képviselői tisztségéből Morvai Krisztinát a Jobbik elnöksége

A közleményben emlékeztetnek, hogy Morvai Krisztina a Jobbik listájáról szerzett képviselői mandátumot az Európai Parlamentben. "Régóta intenzív kampányt folytat az őt delegáló párt ellen éppen olyan hazugságokkal és rágalmakkal, amelyeket a Fidesz és propagandasajtója zúdított az elmúlt időszakban a Jobbikra.