Most akkor ugye a görögöket fogja gyalázni a nyugat?

A rendőrök gumibotokkal verték vissza a demonstráló menekülteket a görögországi Leszbosz szigetén, akik megpróbáltak kitörni a kikötő területéről - jelentette az AP amerikai hírügynökség vasárnap.
 
A tüntetők Athénba szeretnének eljutni a török partok közelében lévő szigetről, hogy folytathassák az útjukat Észak- és Nyugat-Európa felé, a hatóságok azonban egyelőre 

nem engedik tovább őket.

A mintegy háromszáz, többségében szíriai, iraki és afgán tiltakozó azt skandálta, hogy "Athén, Athén". A demonstrálók elégedetlenségéhez az is nagyban hozzájárult, hogy elmondásuk szerint

semmilyen segítséget nem kapnak a helyi hatóságoktól.

A rendőrökkel való összecsapásokban többen megsebesültek, a menekültek egyikét kórházba kellett szállítani, mert elvesztette az eszméletét.
 
Néhány napon belül 

ez volt a harmadik összecsapás a migránsok és a rendfenntartók között Leszbosz szigetén.

Vajon ez a fénykép ugyanúgy bejárja majd a világsajtót, mint a sínek közé feküdt bicskei migráns fotója? Szerintem legalább annyira erős ez is.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet legfrissebb jelentése szerint idén eddig 332 ezren érkeztek a Földközi-tengeren keresztül Európába, közülük több mint 218 ezren Görögországban, további 111 ezren pedig Olaszországban értek partot. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága arról számolt be, hogy idén már kétezer-ötszáznál többen haltak meg a Földközi-tengeren át Európába igyekvő menekültek közül.