Most Marosvásárhelyen riogatnak vadászfegyveres merénylettel a románok

Különös indokkal hallgatta ki a marosvásárhelyi rendőrség a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom HVIM egyik tagját. 

Mint a közleményből kiderül, egy állítólagos bejegyzésből azt szűrte le a román rendőrség, hogy "Sz. Z március 10-én államellenes cselekedetet hajthatott volna végre édesapjának vadászfegyverével, a székely szabadság napján". Igaz, a legálisan tartott fegyver tusát indok nélkül március 8-án a rendőrség már elvitte és 11-én adta vissza.
 
"Ez már nem posztkommunista recept, hanem igazi ropogós kommunista recept, hogyan csinálj bűnbakot minden őslakos magyarból címmel. Most már a bőrünkön érezhetjük a gyűlölet billogját, magyarok vagyunk és megzavarjuk a Nagy Román álmot, jogainktól megfosztva nyomnak el napról napra. A román állam gyártott bombákat és egy ideje, hetente rárobbant egyet az erdélyi magyarokra, ezt nevezik állami szintre vitt terrorizmusnak, ami létezik!" - olvasható a közleményben.
 
Ahogy a vármegyések is utalnak rá, két tagjuk, Beke István és Szőcs Zoltán hónapok óta Bukarestben van előzetes letartóztatásban, miután a román hatalom szerint terrorcselekményre készültek. A kálváriájukat már többször megírtuk, ahogyan azt is, hogy még mindig nem tudtak ellenük bizonyítékokat felmutatni. Már amennyiben Wass Albert könyvei nem minősülnek annak...
 
Az elmúlt időszakban tehát felerősödtek a magyarellenes intézkedések Romániában, amit jól mutatott az is, hogy Szávay Istvánt ismét kitiltották három évre Erdélyből. Az autonómiatörekvések elfojtására törekvő román hatalmi önkény legutóbbi példája pedig a Székely Szabadság Napja után volt tapasztalható, amikor is, ahogy megírtuk, több székely hazafit is megbüntettek a rendezvényen való részvételért. Még olyat is, aki ott sem volt.