Mozgássérült emberrel rakatták el a lyukas zászlót október 23-án a rendőrök

- Igazoltatás történt!

- Le kellett neki vennie? (a zászlót)

- Le, igazoltattuk az urat.

- De a zászlót miért kellett levenni?

- Igazoltattuk!

Ez a párbeszéd zajlott le az egyik intézkedő rendőr és Laczkó Zsolt helyi jobbikos önkormányzati képviselő között, amikor utóbbi észrevette, hogy az egyenruhások egy mozgássérült férfivel éppen elrakatják '56-os lyukas zászlóját október 23-án délelőtt.

Az esetnek több szemtanúja volt, egyikük felvételt is készített az érthetetlen intézkedésről. A Csongrádi Hírek videóján az látható, hogy két rendőr igazoltat egy idős, mozgássérült férfit, a beszélgetésből viszont rögtön kitűnik, hogy a rendőröket valamiért nagyon zavarta a forradalom jelképe: a kitűzött zászlót elrakatták vele a kosarába.

A szemtanúk egyike Laczkó Zsolt jobbikos önkormányzati képviselő volt, aki próbálta számon kérni az intézkedést végzőket, de válaszokat nem kapott. Miután a rendőrök elmentek, Laczkó visszarakta a zászlót a férfi Mopedjére:

- Akkor visszarakom én, jó?

- Hát, engem büntet meg!

- Dehogy is, majd én kifizetem!

A felvételen látható intézkedéssel kapcsolatban megkerestük a rendőrséget, várjuk magyarázatukat az igazoltatás, és különösképp a zászló elrakatásának okára.

A történtekkel kapcsolatban Sneider Tamás, az Országgyűlés és a Jobbik alelnöke Pintér Sándorhoz fordult, kérve a belügyminisztert, hogy a történtekkel összefüggésben haladéktalanul adjon tájékoztatást. A válasz megérkezését - amely írásbeli kérdés révén minden esetben feltöltésre kerül a parlament.hu felületre - követően frissítjük a bejegyzésünket.