A végén még az OLAF is le akarja majd bontani a kerítést

Egy év alatt nagyot változott a világ.

Emlékeznek még „minden idők legnagyobb korrupciós botrányára"? Ez azután pattant ki, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) megküldte a 4-es metróval kapcsolatos jelentését.

Ebben tényszerűen megállapították, milyen törvénytelenségek kísérték a szocik által felügyelt projektet.

Ezt az OLAF-jelentést nyilvánosságra hozták, és mint véres kardot hordozták körbe a Fidesz politikusai, kijelentve, hogy ez "minden idők legnagyobb korrupciós botránya".

Tették ezt úgy, hogy előtte évekig vizsgálták a magyar hatóságok a 4-es metró beruházását, de valamiért mégsem találtak semmit.

Akár maffiagyanú is felmerülhet Orbán vejének botrányában

Nagyon komoly, szervezett csalási mechanizmusok jelennek meg a Tiborcz-botrányban, melyek a 24.hu által megszerzett, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által írt Elios-jelentésben szerepelnek. A portál szerint a hivatal nem magányos résztvevőket talált, hanem egész hálózatot, az Eliosszal összekapcsolható cégeket, tanácsadókat, melyek olykor összeférhetetlen szerepkörben is voltak.

Egy év alatt viszont nagyot változott a világ, ma már az OLAF is ellenség, és Orbán Viktor bukását akarja.

Olyannyira, hogy Mráz Ágoston Sámuel politikai elemző szerint "Brüsszel választási fegyvere" az OLAF.

A Nézőpont Csoport vezetője az állami hírcsatornán elmondta, nem tartja véletlennek, hogy az Elios tevékenységéről szóló OLAF-jelentés röviddel az áprilisi választás előtt szivárgott ki, mert

"az Európai Bizottság egyes tagjai mindent elkövetnének a kormányfő leváltásáért, bár tudják, hogy erre idén tavasszal aligha lesz esély".

És akkor az atombomba:

"az Elios-vizsgálat valódi célpontja ezért Orbán Viktor lehet".

Most már csak az a kérdés, hogy az OLAF mikor akarja majd lebontani a kerítést.