A Velencei Filmfesztiválon díjazták Mundruczó Kornél filmjét

A Velencei Filmfesztiválon díjazták Mundruczó Kornél filmjét

A 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos versenyének nemzetközi zsűrije a Legjobb Színésznőnek járó díjat Mundruczó Kornél rendező és Wéber Kata forgatókönyvíró Pieces of a Woman című filmjének főszerepét alakító Vanessa Kirbynek ítélte oda. A fesztivál fődíját, a legjobb filmnek járó Arany Oroszlánt a Nomadland.

A rendező első külföldi gyártású, angol nyelvű alkotása 

egy tragikus otthonszülés következményeinek történetét meséli el Bostonban. Miközben a fiatal édesanya gyásza egész családját megrázza, a nő saját utat választ, amely során nemcsak megtanul együtt élni a veszteségével, de képessé is válik a továbblépésre. Az alkotás főbb szerepeit olyan nevek vállalták, mint Vanessa Kirby és Shia LeBeouf. A mellékszerepekben felbukkan még az Oscar-díjas Ellen Burstyn, Molly Parker, Iliza Schleizinger, Benny Safdie és Sarah Snook is.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/hC3aOXokDuc.jpg?itok=aQq-Mzci","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=hC3aOXokDuc&ab_channel=TheUpcoming","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

A forgatókönyvet Wéber Kata saját, többszörösen díjazott színdarabjából adaptálta, míg a vágásért a rendezővel ötödik alkalommal együtt dolgozó Jancsó Dávid végezte. A 31 napos napos forgatás fő helyszínéül a kanadai Montreal szolgált. A Bron Studios gyártásában készült projektet hamarosan idehaza is bemutatják.