Pongrátz Gergelyről szeretne közterületet elnevezni a Jobbik IT

Pongrátz Gergelyről szeretne közterületet elnevezni a Jobbik IT

"A szabadság lángnyelvei, a sírok mécseseiben lobogtak tovább."

Május 18-án volt a 15. évfordulója Pongrátz Gergely halálának. A nagyszerű és bátor hazafi az 1956-os forradalom során a Corvin közi felkelők második és egyben utolsó főparancsnoka volt. 

Pongrátz Gergely emlékére a Jobbik Ifjúsági Tagozata arra kérte a soroksári önkormányzatot, hogy nevezzenek el közterületet róla. A kezdeményezés szorgalmazója Bereczki Miklós, a Jobbik soroksári önkormányzati képviselője, aki be fog nyújtani egy előterjesztést, hogy találják meg azt a közterületet, amit el lehet nevezni Pongrátz Gergelyről Soroksáron. 

Murányi Levente, aki tevékenyen részt vett az 1956-os forradalom eseményeiben, Pongrátz Gergelyről azt mondta, hogy ő volt a legmasszívabb harci -és ellenállási gócának a főparancsnoka, aki mindezen felül, kiváló példának számít az utókor számára. Az 1957-ben politikai okokból elítélt Murányi Levente emlékeztetett, hogy a kommunizmus milyen szörnyű tettekkel büntette a pesti srácok példátlan hősiességét. 

"1956 után aztán jöttek a megtorlások. A szabadság lángnyelvei, a sírok mécseseiben lobogtak tovább."

- fejezte ki Murányi, hozzátéve: sajnos az történt, ami a kommunista jellemtől várható volt, vagyis a retorzió véres és óriási volt.

Keresztesy Gergő, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke kiemelte, hogy azért támogatják ezt a nemes kezdeményezést, mert a fiatal generációknak és az utána jövők generációinak, utat mutathatnak ezek a kiváló hősök. 

Szabó Bence, a Jobbik IT tagja lapunknak úgy fogalmazott, hogy Pongrátz Gergely hősiességének az emlékét szeretnék ápolni, ezért úgy véli, hogy fontos üzenet lenne az ország számára, ha olyan személyek kaphatnának széles megbecsülést, mint a Corvin köziek egykori parancsnoka. 

"A háza előtt lévő emléktáblánál többet érdemelne Pongrátz Gergely, ezért támogatjuk, hogy közterületet nevezzenek el róla, akár Soroksáron." 

- szögezte le Szabó Bence.