Borbély Zsolt Attila: oké, hogy a Fidesz lesöpörte a Jobbik Trianon-emlékévről szóló javaslatát

„A lehető legtermészetesebb dolog, hogy egy kormány egy ilyen kezdeményezést maga szeretne megtenni” – mondta Borbély Zsolt Attila, akit az N1Tv arról kérdezett, mit szól ahhoz, hogy a kormány nem támogatta a Jobbik Trianon-emlékévre vonatkozó javaslatát.

Miért? De most komolyan! Miért természetes dolog a Nemzeti Együttműködés Rendszerében, hogy egy kormány csak azért nem támogat egy javaslatot, mert azt egy ellenzéki párt tette le az asztalra? Hogy lehet az ilyen alpári kisstílűséget, szánalmas dedót természetesnek venni?

Hát nem erről szólna a Nemzeti Együttműködés Rendszere? Hogy nem azt nézem, ki mondja, hanem hogy amit mond, az hasznos az országnak, vagy sem? Tényleg fontosabb szempont, hogy ne az adott ellenzéki párt nevéhez kötődjön egy indítvány? A jelek szerint igen.

Egyébként Borbély Zsolt Attila szavaiból arra lehet következtetni, hogy feltételezése szerint a Fidesz majd meglépi, amit a megfelelő időben meg kell, és 2020 valamilyen formában a Trianonról szóló megemlékezés éve lesz.

Ma már nem az MSZP a kommunista utódpárt, hanem a Fidesz - Szávay válasza Borbély Zsolt Attilának

Egész nap teljes gőzzel reklámozza a köztévé azt a ma este - rendkívűl polgári és keresztényi módon, nagyszombat estéjén - az M1-en adásba kerülő interjút, amelyben a magát csalódott jobbikosnak valló Borbély Zsolt Attila erdélyi politológus és publicista mondja el, szerinte hogyan árulta el a nemzetet a Jobbik.

Őszinte érdeklődéssel várom. Ugyanakkor meggyőződésem, hogy egy, a fekete centenárium jelentőségéhez méltó emlékévet a Fidesz a "jószomszédi viszony", a "Romániával fennálló stratégiai partnerség" miatt, illetve az autonómiatörekvéseket simlis módon szabotáló RMDSZ-re való tekintettel nem fog bevállalni.

Már persze ha 2020-ban még a Fidesz lesz kormányon...