N1TV: Lelepleztük a Délmagyar hazugsággyárát

Toroczkai nem hagyta annyiban a hazugságokat, és bizonyítékokkal a kezében érkezett az említett újság szerkesztőségébe.

A Délmagyar egyébként az Alfahírt is betámadta azért, mert az N1TV nyomán azt írtuk, hogy bevándorló erőszakolt meg egy 22 éves lányt a vonaton, az elkövetőt pedig nem helyezték előzetes letartóztatásba. Az újság szerint két gond volt azzal amit írtunk: az egyik, hogy az elkövető szerb állampolgár volt.

De azt, hogy miért ne lehetne szerb állampolgár egy bevándorló, mi továbbra sem értjük.

Az viszont már érdekesebb, hogy a Délmagyarnál azt sem tudták, mi a különbség az őrizetbe vétel és az előzetes letartóztatás között. Ugyanis mi azt írtuk, hogy az ügyészség a rendőrség kérése ellenére nem rendelte el az erőszakoló előzetes letartóztatását, az ellenünk forduló lap újságírója viszont ezt úgy értelmezte, hogy a rendőrök szerintünk el sem fogták az elkövetőt.

A probléma csak az, hogy az előzetes letartóztatásnak semmi köze nincs az őrizetbe vételhez, és mi nem azt írtuk, hogy nem került őrizetbe, hanem azt, hogy nem került előzetes letartóztatásba. A lap lejárató cikke szerint "nem először derül ki az alfahir.hu állításairól, hogy csak nyomokban tartalmaznak igazságot". E kedves megállapításon túl ugyanakkor arról még nem nagyon írtak anyagot, hogy az internetes újságírás adta lehetőségekkel visszaélve másnap az éjszaka közepén miért módosították úgy utólag a cikküket - minden erre irányuló figyelmeztetés nélkül -, hogy félreértésüket kitöröljék.