Nagy divat a 2:0 - dupla győzelem Habonyék hazugságaival szemben

A Fidesz bulvárlapja szerint Vona Gábor koccintott az aradi vértanúk kivégzésére, illetve a tömeggyilkos Haynaut dicsőítette. Most fizethetnek.

Mint arról korábban már írtunk, a Fidesz Habony Árpádhoz köthető médiabirodalma szisztematikusan próbálja tematizálni a közéletet, természetesen olyan irányba, hogy az a kormánypártok érdekeivel egyezzen. Többek között ennek volt része az is, hogy lejárató cikkeket írtak Vona Gábor Jobbik-elnökről, a birodalom bulvárrészlegét jelentő Riposton.

Miután a legszínvonaltalanabb bulvárt kínáló, női melleken, buta celebeken és megrendelt politikai lejáratóanyagokon kívül mással nem túlzottan foglalkozó Riposton olyan anyagok jelentek meg, melyek szerint Vona Gábor koccintott az aradi vértanúk kivégzésére, illetve, hogy a tömeggyilkos Haynaut dicsőítette, a párt feljelentést tett.

És nyert.

Csütörtökön kiadott közleményük, változatlanul:

Június 14-én és 15-én is elmarasztaló ítéletet hozott első fokon a Fővárosi Törvényszék, a Habony Árpád irányította Ripost nevű szennyportál ellen. A Jobbikról folyamatosan hazudozó oldal két cikkében is olyan képtelenségeket állított, miszerint Vona Gábor többek között koccintott az aradi vértanúk kivégzésére, illetve a tömeggyilkos Haynaut dicsőítette. A Ripost próbálta ugyan bizonyítani az igazát, de ez olyan "jól" sikerült nekik, hogy a bíróság 100 ezer forintra külön megbüntette őket, a perköltség megfizetésén túl. Az újságírást csak hírből ismerő kormányközeli oldal a közeljövőben további perekre számíthat.

Bár az állami hirdetéseken keresztül érkező adófizetői pénzek egy részét nyilvánvalóan félreteszik a későbbi vesztes perek miatti kártérítésekre, a Ripost és társa, a Faktor még a Farkasok nevű hazafias szerveződéssel is perben állhat, miután számtalan hazug, félelemkeltő cikkeket írtak róluk. Erről bővebben itt olvashatnak.

Akit pedig az is érdekel, hogy a Habony-média hogyan épül fel, azaz a délelőtti hazugságokra épülő bulvárhírekből hogyan lesznek estére közmédiás és TV2-es híradós anyagok, itt találja meg a válaszokat. Ám ahhoz, hogy mindez érthető legyen, elég megnézni a simicskás Metropolt leszerelő habonyos Lokál nevű ingyenes napilapot, amiben szintén találni ripostos és egyéb hivatkozásokat, még ha nincs is többről szó, mint Kelemen Anna Facebookról való távozásáról.