Nagy Feró a felcsúti arénában? - 500 millióért dalt is írna

Nagy Feró (69) a Magyar Narancsnak elárulta, hogy mit gondol arról, hogy az Omega fellép a Puskás Akadémia Pancho Arénában.

Nagy Feró ott lesz

Mint ismeretes, Mihály Tamás (68) a zenekar zeneszerzője, basszusgitárosa nem vesz részt a felcsúti előadásban, politikai okokra hivatkozva, ezzel az erre fogékony berkekben nagy vihart vagy éppen elismerést keltett. Nagy Feró szerint ez egy bonyolult kérdés, hiszen ha a miniszterelnök főutcájának falujában végigsétál egy ismertebb ember, az már esemény, hír a napi sajtóban.  Majd a média hosszasan elemzi, “hogy miért akkor, miért úgy, kivel volt”, de Feró hozzátette: valahogy valakivel mindig összehozzák az embert, ezért lehetetlen elkerülni ezeket a szituációkat, és valamiből úgyis meg kell élni.

“Bizonyára igen, volna az a pénz” - amiért nemcsak jelen lenne, hanem fel is lépne az ominózus helyszínen, hiszen a népes családról gondoskodni kell. Elmondta, hogy a konkrét ügyben elfogult, mert Kóbor János (72) 1980-ban a Beatrice mellé állt, amikor lehetőséget adott az ellenzékinek elkönyvelt zenekarnak, hogy beálljon az Omega-LGT-koncertturné mögé harmadiknak. Ezért Nagy Feró a mai napig hálás.

A Beatrice főarca mindenesetre ott lesz a kérdéses stadionban, mármint a hallgatóság soraiban, ami “állítólag nagyon szép”, és az Omega-koncert is érdekli.

Pártok

Nagy Ferónak mostanában is érkezett felkérése egy ismert párttól, hogy egy ismert politikus beszéde előtt zenéljen, de nem akarja, hogy elkönyveljék és fellépésektől essen el, ezért a meghívást csak 100 millió forintért fogadná el, de hozzátette, 500 millióért még saját dalokat is írna a meg nem nevezett politikai csoportnak. Ezen még az adott párt zenekarszervezője-tárgyalója is csak nevetett.

Nagy Feró elmondta, hogy sosem titkolta, hogy a nemzeti oldalhoz tartozik. Eredetileg a legharciasabb kommunistaellenes politikát hirdető SZDSZ-hez érezte magát a legközelebb, majd az első választások után azt szerette volna, ha összefog az MDF és az SZDSZ az országért. Egy szabaddemokrata nagyember azonban azt mondta, hogy “te csak zenélj, Feró”. Feró pedig dacból átigazolt Csurka Istvánhoz és a Magyar Igazság és Élet Pártjához, ahol egy ideig megtalálta számításait, majd végleg szakított a pártpolitizálással.

István, a király

A Beatrice frontembere a hetilapnak elárulta, hogy eleinte az István, a királlyal szemben is voltak fenntartásai, hiszen a bemutatóért a Kommmunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) Központi Bizottsága vállalta a felelősséget, de aztán megértette Szörényi Levente (70) elképzeléseit és beadta a derekát.

Nagy Feró most az Omega koncerten lelazulhat, kifújhatja magát, alig egy héttel velencei fellépése előtt.