Az agrárminiszter szerint a magyar mezőgazdaság még inkább az ország védőbástyájává vált

Az agrárminiszter szerint a magyar mezőgazdaság még inkább az ország védőbástyájává vált

Államalapító királyunk nyomdokain járnak, a nemzetet erősítik mindazok, akik az ország fejlődéséért, a hazai mezőgazdaság és élelmiszeripar korszerűsítéséért, az oktatás, a kutatás, és a tudomány megújításáért dolgoznak 

- mondta Nagy István agrárminiszter az államalapító Szent István ünnepe, augusztus 20-a alkalmából tartott kitüntetés- és innovációsdíj-átadó rendezvényen, a Pesti Vigadóban.

Az Agrárminisztérium közleményéről beszámoló MTI azt írja, a miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy "a kormány gazdaságvédelmi intézkedéseinek, a gazdák, az agrárszakemberek, a tudósok és a kutatók lelkiismeretes munkájának köszönhetően felül tudtunk kerekedni a járvány három hullámán".

Rámutatott, szerinte mindezt megerősítik a nyári aratási eredmények is, amelyekből a jövő fejlesztési irányait, a versenyképes mezőgazdaság ismérveit is kiolvashatjuk, a minőséget, az agrármodernizációt, az öntözést és a beruházásokat. Nagy István kiemelte, hogy az őszi búza hozama történelmi rekordot döntött az idén.

A Mészáros csoport 220 zsák búzát ad a rászoruló gyerekeket segítő szervezeteknek

"A Mészáros Csoporthoz tartozó agrárvállalkozások mintegy 220, nemzeti színű szalaggal átkötött búzával teli zsákot adnak át a hozzájuk legközelebb eső átadási pontra a Magyarok Kenyere elnevezésű program keretében a rászoruló gyerekeket segítő szervezeteknek" - írja a 444.hu, a Mészáros Csoport közleményére hivatkozva.

A tárcavezető szerint "a magunk mögött hagyott évtizedben a globális pénzügyi és gazdasági válságot követő bevándorlási hullámot szorosan követte a koronavírus-járvány három hulláma, amelyekkel bátran szembenéztünk és közös erővel legyőztük". Hozzátette, szerinte mindezek együttes hatása elsöpört egy megszokott, régi világot, amelynek a helyébe most egy újat kell építenünk. 

Épp úgy, ahogy államalapító királyunk, Szent István tette egy évezreddel ezelőtt. A tét most is a magyarság megmaradása, a nemzeti önrendelkezés megvédése 

- emelte ki Nagy István.

A tárcavezető azt is elmondta, a nemzeti ünnep alkalmából köszöntenünk kell mindazokat, akik a szakterületükön kiemelkedőt alkotnak, továbbá a hivatásukkal, életútjukkal követendő példát állítanak a felnövekvő nemzedékek számára.