A Momentum ifjúsági szervezetének korábbi elnöke a Jobbik-frakcióhoz csatlakozott

A Momentum ifjúsági szervezetének korábbi elnöke a Jobbik-frakcióhoz csatlakozott

A Momentum korábbi politikusa, Nagy Károly a Jobbik helyi frakciójához csatlakozott - írja a XVIII. kerületi önkormányzati képviselő saját közösségi oldalán. 

Nagy Károly 2018 és 2019 között a Momentum ifjúsági szervezetének, a TizenX-nek elnöke volt. Az Alfahír a 2019-es EP-választás előtt hármas interjút is készített a politikussal.

Az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik

Az ifjúsági szervezetek a pártok utánpótlását adják. De mi vezethet rá egy fiatalt arra, hogy közélettel kezdjen el foglalkozni? Miért döntenek a fiatalok, a kivándorlás mellett? Mi lehet az EP-választás tétje egy fiatal számára? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ a legnagyobb magyarországi ifjúsági szervezetek elnökeitől.

A 2018-as országgyűlési választáson Budapest 15. számú választókerületében a Momentum színeiben indult, de még a választás előtt visszalépett Kunhalmi Ágnes javára, aki meg is nyerte a választókerületet 2018 áprilisában. A 24 esztendős politikus március végén jelentette be, hogy kilép a pestszentlőrinci Momentum-frakcióból és függetlenként folytatja tovább munkáját.

Kedden aztán közösségi oldalán jelentette be, hogy párton kívüliként, de csatlakozik a Jobbik-frakciójához Makai Tibor és Hartaházi Miklós mellé. 

CSATLAKOZOM A JOBBIK HELYI FRAKCIÓJÁHOZ A politika csapatjáték. Az elmúlt másfél évben pedig sokszor kiderült számomra,...

Közzétette: Nagy Károly – 2021. május 4., kedd

Lapunk megkereste a képviselőt, aki elmondta, hogy a politikája terén semmilyen változás sem lesz.

"Ugyanazt gondolom ma, mint amit gondoltam tegnap. A helyi problémák és kihívások nem igényelnek ideológiai diskurzusokat, hiszen nincsen baloldali illegális szemétkupac, vagy jobboldali kátyú. Megoldandó feladatok vannak, mi pedig arra vállalkoztunk 2019-ben, hogy ezeket a feladatokat közösen megoldjuk" 

- emelte ki Nagy Károly, hozzátéve: a XVIII. kerületben kialakult egy szűkebb munkaközösség, akik között megtalálható Makai Tibor a jobbik helyi képviselője, Banga Zoltán az LMP képviselője és jómagam.

"Ennek alapja, hogy mindhárman kertvárosi képviselők vagyunk. Hasonló feladataink vannak, azonos problémákat kell megoldjunk. A Jobbik és én köztem eredendően jó a kapcsolat helyi szinten, így nem is volt kérdés, hogy Makai Tibor mellé ülök majd a képviselő-testületben."

- összegezte döntését a politikus.