Nagycsaládosokat, hívőket és bűnözőket is frontra küldenének Kelet-Ukrajnában

„Ukrajnában szörnyű háború folyik, ugyanakkor a mobilizáció végrehajtása békeidőkhöz mérten zajlik”idézi az ukrán tiszt nyilatkozatát a Pravij hírportálra hivatkozva a KárpátHír. Zsuravljov ezzel magyarázza azt, hogy a parancsnokság nem tudja teljesíteni a kitűzött mozgósítási tervet. A parancsnok megváltoztatná a mozgósítási törvényt, hogy még több fiatalt lehessen a frontra küldeni. 
 
Elsőként az orvosi alkalmassági vizsgálatok szabályait vizsgálná felül, alaposan leszűkítve azon betegségek körét, amelyek a sorkatonai szolgálat alól felmentést adnak. 
 
„Hadüzenet nélküli háború zajlik az országban, míg mi a hadkötelesek között válogatunk. Honnan lesznek katonáink, ha például augusztus 24-én támadást indítanak a felkelők és az orosz reguláris erők. Ezért kell forrásokat tartalékolni, többek között olyanokat is, akik ideiglenesen alkalmatlanok a katonai szolgálatra, viszont a jövőben bevethetőek lehetnek. Ez sajnos nincs szabályozva” - panaszkodott Zsuraljov. 
 
A lánglelkű parancsnok azonban nem csak az egészségügyi, de a lelkiismereti és a családi "kifogásokat" is eltörölné. Elképzelése szerint senki sem kérhetné felmentését vallási meggyőződésére, vagy több gyermekére hivatkozva. Vagyis a jövőben 
keresztény, buddhista, vagy épp krisnás pacifisták és ötgyermekes családapák is a frontvonalba kerülhetnének.
A toborzótiszt gondolatmenetének csúcspontja azonban az, hogy szerinte
börtönben ülő fegyenceket is fel lehetne fegyverezni,
hogy a haza védelmével tegyék jóvá bűneiket. 
 
Kelet-Ukrajnában így is futószalagon követik el a legdurvább emberiség elleni bűnöket és jogtiprásokat. A helyzeten nyilván sokat javítana, ha a szélsőjobbos soviniszta különítmények mellett drogdílereket, rablókat és striciket is bevetne az ukrán hadsereg...