Nagykoalíciós számlagyár Szegeden - vádemelésekkel

Egy félmilliárd forintos számalgyárat buktattak le Szegeden, szocialista és fideszes háttérrel.

A számlagyár a klasszikus módon zajlott:  a cég fiktív számlákat kért három cégtől a számlák átutalt ellenértékét azok készpénzben felvették, majd visszajuttatták a KSE Kft. ügyvezetőjének. A teljesítés nélkül kifizetett számlák összértéke 425 millió forint volt.

„Én többször megkérdeztem a négy év alatt, hogy ki ezért politikailag is a felelős, hiszen azért a város cége volt (...) Senki nem vállalta. Most a vádemelés kapcsán a korábbi marketingigazgatóról annyit kell tudni, hogy a Fidesznek volt a korábbi városi elnöke és frakcióvezetője”

– mondta el a csatornának Király József az MSZP önkormányzati képviselője.

Csakhogy, nem ilyen egyszerű a történet, hiszen a három beszámlázó cég közül az egyiknek a vezetői egy szegedi szocialista képviselő lánya illetve egy volt válogatott kézilabdás volt.

„Szegeden az egyik szocialista képviselő családi köréhez kötődően belekeveredtek egy sporttámogatáshoz, finanszírozáshoz kötődő botrányba, ahol 425 millió forint tűnt el. Ezt a legutóbbi közgyűlésen szóvá tettem. Én úgy gondolom, hogy mivel a képviselő úr nem reagált rá, ezzel is elismerte, hogy ezek a vádak is helytállóak”

– fogalmazott Tóth Péter jobbikos önkormányzati képviselő.

A vádirat szerint az ügyvezető a bűncselekményt az akkori marketingigazgató felbujtására és közreműködésével követte el, a cég könyvelője tudtával.

A per jövőre a Kecskeméti Járásbíróságon kezdődik.