Napfény, vízpart, nemzeti rock

RomEr és Legittima Offesa koncert Velencén.

Az eseményen a nemzeti rock egyik legremekebb honi koncertbandája, a Romantikus Erőszak és a lendületes rock’n’roll muzsikát elővezető, itáliai Legittima Offesa is teljes programot játszik majd. Vendégként két fiatal hazai csapat, az első fellépésére készülő Piszkos Fred, valamint a Turul Nemzetség szerepel majd a főzenekarok előtt.
 
 
A tűzrőlpattant magyar duda dallamokkal táncba hívó Romantikus Erőszak tavaly novemberben jelentette meg Szabadság, szerelem címmel legújabb CD-jét, amelyen tíz Petőfi versmegzenésítést állítottak csatasorba. A lemez és az azonos elnevezésű idei turnéjuk akkora sikernek bizonyult, hogy nyáron is ennek jegyében folytatják a koncertezést. Bő két hét múlva például a Székelyföldön Gyergyószentmikóson, az EMI tábor szombati fő napján, a Road társaságában. A koncertsorozat következő állomása azonban a velencei buli lesz, ahol a műsorukban természetesen előkerülnek majd az olyan megkerülhetetlen dalaik is, mint a 100% Magyar, a Kárpátok dala, vagy a fesztivál nevét is adó Büszke Botond.  
 
A Legittima Offesa 1998-ban alakult. Két soralbum és két kislemez után, a 2006-ban kiadott White Kriminals című nagylemezük és az olasz állami tévé egyik filmsorozatában való szereplésük hozta meg a csapat számára az igazi áttörést. A taljánok azóta folyamatosan koncerteznek hazájukban és szerte Európában és 2015-ben végre Magyarországra is visszatérnek. Ha eredeti nyelven akarod hallani az Avanti ragazzi di Budapest című, az 1956-os magyar szabadságharcnak emléket állító dalt, ott a helyed a színpad előtt - tájékoztatták portálunkat a szervezők.