Napi jó hír: Deutsch Tamás marad 2025-ig a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke

Napi jó hír: Deutsch Tamás marad 2025-ig a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke

A SOSZ-közgyűlés úgy döntött, jövő januárig továbbra is a Fidesz EP-képviselőjét tartja meg a vezetői pozícióban.

A Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) szerdai tisztújító küldöttgyűlésén egyhangú, nyílt szavazással ismét Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselőt, az MTK Budapest első emberét választották meg a szervezet elnökévé - írja az MTI.

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár beszédében úgy fogalmazott: a sporttörvény legutóbbi módosítása más polcra emelte a Sportegyesületek Országos Szövetségét, amely a következő esztendőtől már köztestületként folytathatja munkáját. Elmondása szerint amíg a SOSZ-nak 2015-ben közel száz tagszervezete volt, ez a szám mára 1056-ra emelkedett.

Schmidt beszámolt arról, hogy az államtitkárság két programon keresztül jelentős mértékben támogatja a SOSZ-t.

Amint az elhangzott, Deutsch Tamás elnöknek, valamint a megválasztott elnökség további tagjainak megbízatása a 2025 januárjában esedékes közgyűlésig tart, melynek megtartására a SOSZ köztestületté válása miatt lesz szükség.

A küldöttgyűlés szóbeli vita nélkül, egyhangú szavazattal fogadta el a SOSZ tavalyi működéséről szóló szakmai és gazdasági beszámolókat, a felügyelő bizottság jelentését, valamint a 2024. évi terveket.

Bejelentették, hogy a SOSZ ezredik tagszervezete a Szabó Attila Kenuakadémia Sportegyesület lett. A küldöttgyűlésen ezután elismeréseket adtak át.

A Deutschot elnöki posztjában megerősítő rendezvény zárásaként olyan együttműködési megállapodást írt alá a SOSZ a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetséggel, amely Mocsai Lajos, az utóbbi szervezet elnöke szerint a sport, a tanulás és a munka hármas életpályamodellhez fog megfelelő hátteret biztosítani, és amely a magyar társadalom egyik legfontosabb innovációja.

(Címlapkép: Deutsch Tamás - Béli Balázs/Alfahír)