Navracsics Tibor nem válaszolt Gyöngyösi Márton rendkívüli parlamenti ülésnapot sürgető nyílt levelére

Navracsics Tibor nem válaszolt Gyöngyösi Márton rendkívüli parlamenti ülésnapot sürgető nyílt levelére

Egyelőre nincs válasz, de a Jobbik még reménykedik, hogy a fideszes politikus nem várja meg az apokaliptikus pofára esést Erasmus-ügyben.

Egyelőre nem válaszolt Navracsics Tibor Gyöngyösi Márton nyílt levelére, pedig mint volt oktatásért felelős uniós biztosnak tudnia kell, hogy meglehetősen sürgeti az idő - így kezdte csütörtöki közleményét a Jobbik-Konzervatívok. Mint fogalmaznak:

A Jobbik-Konzervatívok hosszú hónapok óta jelzi, hogy kifutunk az időből, és ha az Orbán-kormány nem hajtja végre mielőbb az összeférhetetlenséget megszüntető törvénymódosítást, akkor a szeptember elsejével kezdődő tanévben diákok és kutatók ezrei eshetnek ki az Erasmus és a Horizont programokból.

Ezért is kezdeményezte az ellenzéki párt a parlament rendkívüli ülésének összehívását Erasmus-ügyben, aminek kapcsán Navracsics Tibor úgy reagált, hogy nem tud semmilyen „apokaliptikus határidőről”.

- emlékeztettek, hozzáfűzve:

„Tegnap azonban Johannes Hahn, az EU költségvetési biztosa cáfolta meg azzal, hogy világossá tette: már idén ősztől kieshetnek a magyar közalapítványi egyetemek az Erasmus-programból, ahogyan azt a Jobbik-Konzervatívok is már többször jelezte. Ahhoz tehát, hogy a következő félévben uniós finanszírozás mellett vehessenek részt külföldi képzéseken a magyar diákok ezrei, annak szeptemberi kezdése előtt meg kell állapodni az Európai Unióval az alapítványi egyetemek átláthatóságáról és összeférhetetlenségi problémáiról.”

Felidézték azt is, hogy erre írt nyílt levelet Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke és EP-képviselője, amelyben arra kérte a Fidesz politikusát, hogy támogassa a Jobbik által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésnapot Erasmus-ügyben.

Eddig azonban nem érkezett válasz. Mi, a Jobbik-Konzervatívok politikai közössége azonban nagyon reméljük, több tízezer magyar felsőoktatási hallgatóval és kutatóval egyetemben, hogy Navracsics Tibor nem várja meg ölbe tett kézzel az Orbán-kormány apokaliptikus pofára esését, és nem ugyanolyan sikerrel tudja kezelni ezt a problémát is, ahogyan az uniós pénzeket tudta lehívni az elmúlt évben. Az mindenki számára nagyon kellemetlen lenne, ezért nagyon várjuk Navracsics Tibor válaszát Gyöngyösi Márton nyílt levelére

- szögezte le a konzervatív párt.

(Címlapkép: Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a Kőfesztről tartott kékkúti sajtótájékoztatón 2023. július 17-én. MTI/Katona Tibor)