Ne engedjék vissza az utakra többé a bedrogozott ámokfutókat és gyilkosokat!

Ne engedjék vissza az utakra többé a bedrogozott ámokfutókat és gyilkosokat!

Nevetségesnek és vérlázítónak tartjuk, hogy a közúti gyilkosokat ma a magyar jogrendszer mindössze néhány év börtönnel jutalmazza, ráadásul úgy, hogy még a vezetés lehetőségét sem veszik el tőlük - írja publicisztikájában Adorján Béla, a Jobbik elnöke. Véleménycikk.

Pár nappal ezelőtt halt meg egy 5 év éves kisfiú, mert néhány, ittas állapotban lévő ámokfutó úgy gondolta, hogy lakott területen fognak száguldozni. Mert nekik szabad.

Jól emlékszünk, pár éve a szlovák milliárdos, Éva Rezesová által kiirtott családra, az Árpád-hídon versenyző gyilkosokra, a 2020-ban halálos balesetet okozó bekokainozott taxisra, az Újpesten halálos balesetet okozó ámokfutóra, a Szentendrei úti gyilkosokra, vagy éppen a Ferihegyi úton kokainos mámorban embert ölő férfira, akit a magyar bíróság most mindössze 2 év fogházra ítélt első fokon. Vagyis jutalmazott, hiszen már szabadon is bocsátották.

A sort hosszan sorolhatnánk. A magyar utakon ma már mindennaposak az utcai versenyek, száguldozások, legyen szó lakott területről, főutakról vagy éppen autópályákról.

Az ittas és bedrogozott, társadalomból kiilleszkedett ámokfutók miatt gyakorlatilag bárhol életveszélyben lehetnek a jogkövető magyar állampolgárok, nem múlik el úgy hónap, hogy ne gyászoljunk ártatlanokat, családokat, honfitársainkat, gyerekeinket. Elég volt!

Nevetségesnek és vérlázítónak tartjuk, hogy a közúti gyilkosokat ma a magyar jogrendszer mindössze néhány év börtönnel jutalmazza, ráadásul úgy, hogy még a vezetés lehetőségét sem veszik el tőlük.

Itt az ideje, hogy a magyar politika végre lényeges kérdésekkel foglalkozzon.

Követeljük, hogy aki bedrogozva vagy ittas állapotban okoz halálos balesetet, jelentősen túllépve a megengedett sebességhatárt, azt büntessék úgy, mintha szándékos emberölést követett volna el.

Ez azt jelenti, hogy aki ittas vagy bódult állapotban, a megengedett sebességhatárt jelentősen túllépve okoz halálos balesetet, az öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel legyen sújtható, emellett pedig soha az életben ne kaphassanak újra jogosítványt ezek a gyilkosok.

Elég volt, hogy az ártatlanok élete szinte semmit nem ér a hazánkban, elég volt, hogy a társadalomból kiilleszkedett drogos bűnözők miatt veszítsük el honfitársainkat: takarítsuk el ezeket az embereket az útjainkról, dugjuk be őket oda, ahová valók: a börtönökbe.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)