Négerek, grúzok és lengyel zsoldosok az ukránok oldalán

Verehenotoreckoe településen felfedeztek egy önkéntes grúz katonai zászlóaljat. A Vetyerok ellenőrzőponton Gorlovka és Dzerzsinszk között amerikai és lengyel katonákat azonosítottak – nyilatkozta Eduard Baszurin, a DNR Védelmi Minisztériumának képviselője.
 
A lengyel egységek a DNR felderítői szerint Dzerzsinszkben, Dimitrovében, Konsztantyinovkában és Kramatorszkban vannak. A teljes létszámuk nagyjából ezer fő. Krasznogorkában pedig két olyan egységet látni, amelyek az Icskerija önkéntes zászlóalj részei.
Lasztocskina településen egy 800 fős csapattest állomásozik, amelynek egy része színes bőrű katonákból áll. Két hasonló "kinézetű" egységet Szlavnoéban is felfedeztek. „Jasznobrodovka elmegyógyintézetében arab önkéntesek bújtak meg. Az sem kizárt, hogy az Iszlám Köztársaság terrorista szervezet tagjai” – nyilatkozta Baszurin.
DNR Védelmi Minisztériumában nyilatkoztak arról is, hogy Odessza kikötőjébe 14 pilóta nélküli repülőgép érkezett izraeli kiszolgáló személyzettel együtt, amelyek állítólag az Angrif különleges egységben fognak szolgálni. „Ezek a tények mind arra utalnak, hogy az ukrán katonai vezetés látva az ukrán katonák alacsony harci morálját külföldi privát hadseregre támaszkodnak a katonai kampányuk során, akit akár a donbásszi szabotőr műveletekben is bevethetnek” – nyilatkozta Baszurin.