Négy napja leállt az Uzsokiban a súlyos szívbetegek ellátása

Négy napja leállt az Uzsokiban a súlyos szívbetegek ellátása

Az ok a szokásos: "személyi feltétel hiánya". Haldokló magyar egészségügy ezredik felvonás. Még jó, hogy nem létező ellenségek ellen hergelő plakátkampányokra mindig jutnak milliárdok...

Február 16-án leállt a budapesti Uzsoki Utcai Kórház kardiológiai osztályán a súlyos betegek ellátása - számolt be Facebook-oldalán a hírről Kunetz Zsombor orvos a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) határozatára hivatkozva.

Az egészségügyi szakértő posztjában fényképként feltöltötte a Müller Cecília által jegyzett dokumentumot, amely szerint

az intézmény orvosigazgatója február 14-én jelezte, hogy a „kardiológiai osztályon és a kardiológiai őrzőben előre nem látható módon egyidejűleg személyi feltétel hiánya miatt nem tudják biztosítani a koronária intervenciót, valamint a súlyos állapotú, monitorizálást igénylő betegek kardiológiai őrzőben történő ellátását”.

Kunetz szerint ez elég rossz hír, mert az Uzsoki Utcai Kórház eddig még működőképes volt, most azonban egy alapszakmai ellátás szűnik meg határozatlan ideig.

A kardiológiai osztály gyakorlatilag a súlyos betegek tekintetében leáll, nem lesz infarktus ellátás, de egyéb komolyabb ellátás sem. Szívizominfarktus ellátás és a súlyos kardiológiai betegek ellátását egy fővárosi, megyei szintű kórház nem tudja biztosítani. Ott, ahol a munkaerő a leginkább elérhető, ez nem megy, mi lehet a helyzet vidéken?

- fogalmaz posztjában.

Az Uzsoki főigazgatója már tavaly decemberben megkongatta a vészharangot a bérnővéri foglalkoztatás kivezetése miatt

Az Uzsoki főigazgatója, Ficzere Andrea - aki egyben a Magyar Kórházszövetség alelnöke is - már tavaly év végén azt nyilatkozta az Economxnak, hogy országszerte bajban lesznek a kórházak év elején a bérnővéri foglalkoztatás kivezetése miatt.

A 24.hu megjegyzi, az Uzsoki honlapján jelenleg az látható, hogy 13 szakorvost, illetve 22 szakdolgozót keresnek, vagyis összesen 35 betöltetlen állás van az intézményben.

(Új, korszerű röntgenberendezés a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ (PTE KK) Szívgyógyászati Klinikája megújult Hybrid Laborjában az átadóünnepség napján Pécsen 2021. július 23-án. A Hybrid Laborban ultrahang eszközök is segítik a gyógyítást. MTI/Varga György)