Négy településen tartanak időközi önkormányzati választást

Négy településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Bostán, Rátóton és Vaskeresztesen polgármestert, Bereten pedig cigány települési képviselőket választanak. 

A Baranya megyei Bostán azért kell időközi választást tartani, mert a község tavaly októberben megválasztott vezetője a nyáron elhunyt. A tisztségért három jelölt indul, a voksoláson mintegy 130 választópolgár szavazhat. 
   
A Vas megyei Rátóton szintén a polgármester halála miatt kellett új választást kiírni. A tisztségért hárman indulnak, és a szavazáson mintegy 230 választópolgár adhatja le voksát. 
   
A szintén Vas megyei Vaskeresztesen pedig a tavaly októberben megválasztott, független polgármester szeptemberi lemondása miatt kell időközi választást tartani. A polgármesteri tisztségért két jelölt indul, és mintegy 300 választópolgár dönthet az új településvezető személyéről. 
   
Vasárnap egy időközi települési nemzetiségi választást is tartanak: a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bereten cigány települési nemzetiségi képviselőket választanak. 
   
Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet, a polgármester-választáson az a jelölt nyer, aki a legtöbb érvényes szavazatot kapta, függetlenül a megjelentek számától.