Négysávos útra vezetné Észak-Magyarországot a Jobbik

Közös nyilatkozatban fordultak az észak-magyarországi települések a kormányhoz. 

A nyilatkozattal a kormány felé fordultak, így hívva fel a figyelmet a probléma megoldásának fontosságára, amennyiben pedig már ide irányult a figyelmük, biztatni szeretnék őket a megoldásra és mielőbbi elkezdésére. A Magyar Polgármesterek Közösségének közleménye szerint a térség leszakadását azonnal meg kell állítani, és egy négysávos gyorsforgalmi út jelentősen javítja a települések befektetői pozícióját.

A megközelítés minden tárgyalás során kérdés, hiszen aki termelő munkahelyet szeretne a városba telepíteni, érthető módon fontosnak tartja a könnyű, gyors és biztonságos elérhetőséget, mely biztosítja a szállítmányozás gazdaságosságát - áll Janiczak Dávid (Jobbik), Ózd polgármestere által jegyzett tájékoztatóban.

Az eseményen több más polgármester elfoglaltsága miatt nem tudott megjelenni, ők előzetesen írásban jelezték, hogy egy későbbi időpontban kívánják megtenni ezt a fontos lépést. Jelenlétével támogatta célkitűzésünket Vona Gábor, a Jobbik frakcióvezetője is, aki megígérte a résztvevőknek, hogy az Országházban is hallatni fogja a régió hangját és kiáll az ott élőkért.