Nem csak az életveszélyes óbudai késelés elkövetőjét, de az áldozatát is rács mögé küldené az ügyészség

Nem csak az életveszélyes óbudai késelés elkövetőjét, de az áldozatát is rács mögé küldené az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt három férfival szemben. Egyikük hazafelé sétált a barátnőjével, amikor a III. kerületben, az utcán összeszólalkozott a másik két vádlottal, mely verekedéssé és késeléssé fajult. A megkéselt férfi olyan erővel ütötte meg támadóját, hogy az pofával a betonra zuhant, a haverjai pedig még meg is rugdosták.

A vádirat szerint 2021. december 27-én az egyik vádlott – a későbbi késelő – egy vendégségből tartott hazafelé a barátnőjével, ittas állapotban. A pár egy III. kerületi megállóban szállt le a buszról, majd egy parkolóhoz értek, ahol a másik két vádlott és azok barátnői beszélgettek – számol be az ügyészség sajtóközleménye.

Amikor sétáló vádlott a barátnőjével elhaladt a másik társaság mellett, közte és a másik társaság egyik férfi tagja között hangos szóváltás alakult ki, amelynek során kiabáltak egymással. A szóváltás után a vádlott és barátnője folytatta az útját, és elhagyták a másik társaságot, amikor a vádlott hirtelen visszafordult, előrántott egy kést a zsebéből.

A férfi először a kést a földre ejtette, majd amikor azt felvette, a barátnője megpróbálta őt lefogni és visszatartani, amelynek során a vádlott – a dulakodás közben – megvágta a nő combját.

Eközben elindult feléjük a négyfős társaságból a másik két vádlott, akik közül az egyik többször odaszólt, illetve provokálta a késes férfit, aki ekkor egy hirtelen mozdulattal kirántotta magát a barátnője fogásából, és a másik férfi felé szaladt, aki bokszoló állásban várta a támadást. A késes vádlott megállt a másik előtt, majd a kezében tartott késsel, kaszáló mozdulatokat tett felé.

A késelő ezután ismét kiszabadította magát az őt továbbra is visszatartani próbáló barátnője fogásából, majd a két férfi egymásnak esett, dulakodtak, amelynek során a késsel támadó vádlott mellkason szúrta a másik férfi.

A megszúrt vádlott ekkor olyan erővel ütötte arcon a késelőt, hogy az ennek hatására tompítás nélkül, arccal előre, a betonra esett. Ekkor a társaság másik férfi tagja is odaszaladt a földön, mozdulatlanul fekvő férfihoz, és társával együtt többször megrúgták őt.

A megszúrt vádlott szúrt sérülése életveszélyes volt, a késelő pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

A Fővárosi Főügyészség a késelőt életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, a másik két vádlottat pedig súlyos testi sértés bűntettével, valamint csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével vádolja, és velük szemben fegyház-, illetve börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

A felvételen az látszik, amikor a hazafelé tartó vádlott előrántja a kést, majd a földre ejti. Miután felveszi a kést, a barátnője próbálja őt lefogni, de kiszabadítja magát a fogásból, majd a másik férfi felé szalad, és a késsel fenyegeti.

(Címlapkép: térfigyelő kamera felvétele/Fővárosi Főügyészség)