Nem maradhat a város élén Szekszárd fideszes polgármestere

Nem maradhat a város élén Szekszárd fideszes polgármestere

Összeférhetetlenség miatt meg kell válnia posztjától Ács Rezsőnek.

Nem gyakorolhatja tovább jogköreit Szekszárd fideszes városvezetője, miután a kormányhivatal jogosnak tartotta a szekszárdi közgyűlés azon határozatát, amely menesztette Ács Rezsőt, Szekszárd polgármesterét – számol be az atv.hu.

Emlékezetes, Ács Rezsőt összeférhetetlenség miatt még május végén mentette fel városvezetői tisztségéből a képviselő-testület, azonban ezt a polgármester nem fogadta el, így jogi útra terelte az ügyet. A tolnai megyeszékhely városvezetőjéről kiderült, hogy 2017-től egy mellékállása is van, az ERÖV Zrt. Stratégiai Tanácsának elnökeként havi 300 ezer forint juttatásban részesül a polgármesteri fizetés mellett. Azt állította, mellékállását soha nem titkolta, az érte kapott juttatást minden évben feltüntette a vagyonnyilatkozatában, és eddig „soha senki nem kifogásolta” azt.

A kormánypárti polgármester a testület döntése után továbbra is bejárt hivatalába, mintha még mindig a város első embere volna.

Korábban lapunk is beszámolt arról, hogy bizalmi szavazást kezdeményeztek a szekszárdi polgármesterrel szemben már 2021-ben, miután bejelentette, hogy ataxiás.

Szerdától, azaz mától viszont már hivatalos, hogy Ács nem gyakorolhatja tovább jogköreit, irodáját ki kell üríteni, hivatali telefonját és autóját vissza kell adnia, valamint munkabér sem illeti meg.

Címlapkép: Ács Rezső (Fidesz-KDNP), Szekszárd polgármestere Szekszárdon 2020. január 21-én. (MTI/Sóki Tamás)