Nem szirénázhatott a tűzoltóautó, nehogy megzavarja Pintér Sándor nyugalmát

Nem szirénázhatott a tűzoltóautó, nehogy megzavarja Pintér Sándor nyugalmát

Viharkár érte a Belügyminisztérium épületét, és a veszély elhárítására kihívták a katasztrófavédelmet. Azt is külön meghatározták, hogy mikor és hogyan jöjjenek a tűzoltók.

Magyarországon fontosabb a belügyminiszter nyugalma, mint a szakszerű mentés – írta az esetet feltáró Szemző Áron, a Momentum Pest megyei elnöke.

Pénteken a Belügyminisztérium épületéhez viharkár miatt riasztották a belvárosi tűzoltókat, mivel nagyjából 8 méter magasan kimozdult egy homlokzati elem, ami veszélyeztette az alatta közlekedőket.

Az ilyen és ehhez hasonló esetekben a tűzoltók megkülönböztető jelzés használata mellett, szirénázva szoktak a helyszínre vonulni, azonban jelen esetben ezt nem tehették még, nehogy megzavarják „a belügyminiszter, a kegyelmes úr, Pintér Sándort” — fogalmazott az ellenzéki politikus. A segélyhívás során külön megparancsolták a tűzoltóknak, hogy 13 óra körül és sziréna nélkül vonuljanak ki.

Botrányos, hogy egy olyan urambátyám országban élünk, ahol a tűzoltók sem végezhetik a dolgukat, a műszaki mentést szabályszerűen, mert esetleg a miniszter fülét bántja a sziréna.

– jegyezte meg Szemző, aki szerint ez nem közszolgálat, sőt vállalhatlan.

(Címlapkép: Orbán Viktor és Pintér Sándor a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának és Katasztrófavédelmi Intézetének tisztavatási ünnepségén a budavári Kapisztrán téren 2020. június 27-én. MTI/Koszticsák Szilárd)