Nem a chemtrail, hanem a saját hülyeséged fog megölni

Mérgező teát itattak volna a lakossággal, de sebaj, ők legalább nem a "háttérhatalom" emberei.

S míg ezen elmélkedtünk, szinte le is maradtunk egy kiváló példáról, ami rávilágít „az internetről mindent elhiszek” jelenség veszélyeire – hiszen sajnos rég szembesülnünk kellett vele, hogy a médiafogyasztók ezen közege mindenkinek mindent elhisz, csak a nevüket, arcukat, szakmai múltjukat felvállaló íróknak nem, mert ugye tudjuk, hogy azok hazudnak – egy névtelen senkik által szerkesztett szenzációhajhász weboldal viszont nem.

A vegyészek, gyógyszerészek és biológusok által szerkesztett Ködpiszkáló nevű orvosi blog, valamint az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet is felhívta a figyelmet arra, hogy a Filantropikum szenzációportál, aminek egyébként 260 ezer magyar kedvelője van, konkrétan egy halálos mérget ajánlott köhögés ellen olvasóinak.

Természetes, alternatív gyógykészítménynek ugyanis Tiszafa tea receptet ajánlottak, amiről a szakértők azt írták, idézzük:

A tiszafa minden része (kivéve a piros magköpenyt) igen mérgező, rendkívül toxikus alkaloidokat (taxollal rokon vegyületeket) tartalmaz, amelyek ráadásul hőre kevéssé érzékenyek, így a teakészítést is túlélik. A teát elfogyasztó nem biztosan: a mérgezés tünetei hányinger, hányás, hasmenés, szívritmuszavar, amelyet ájulás, kóma követhet, majd a halál légzésbénulás és/vagy a keringés leállása miatt áll be.

Az orvosok veszélyjelzése után a receptet törölték a cikkből, de addig is ezrekhez juthatott el az emberi fogyasztásra alkalmatlan növényből készülő csodaital útmutatója.

Túl a határon

Addig, míg emberek bőrébe ültetett chipekről, népeket mérgező chemtrailről, Obama elnök földönkívüli testőreiről, Jézus magyarságáról, vagy tudatmódosító HAARP-tevékenységekről elmélkedik néhány kevésbé tudatos polgártársunk, igazából nincs baj, legfeljebb fogjuk a fejünket, hogy ezek az emberek tényleg mellettünk sétálnak az utcán, talán feltűnés nélkül is.

Ugyanakkor jelentős (sőt, büntetőjogi) probléma az, ha az ilyen kamuoldalak szenzációhajhász cikkei miatt az emberek például súlyos egészségügyi állapotuk során is csak alternatív gyógymódokat használnak, netán halálos vírusok közepette nem oltatják be magukat (és családjukat!), vagy éppen megisznak (vagy megitatnak mással!) egy mérgező teát, csak azért, mert akkor nem kell megvenni a gyógyszerlobbi által ránk kényszerített tablettákat.