Nem adják fel a Szent János kórházért vívott harcot

Dr. Lukács László György, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szerdai sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a Jobbik már korábban aláírásgyűjtésbe kezdett a kórházért, melynek célja nem csak a megmaradás, hanem a fejlesztés lett volna. Ám úgy tűnik -tette hozzá-, hogy a kormány már letett az intézményről. Ez Lukács László szerint nehéz helyzetbe hozná a környéken lakókat, így a bizonytalanság akár végső soron még az elvándorlást is erősítheti.

Kijelentette: a kórház megszüntetése 5-10 éves lemaradást fog jelenteni a helyieknek, ellenben azokkal a helyekkel, ahol a "szuperkórházak" nyújtanának ellátást.

A Jobbik a nyár elején elindított aláírásgyűjtés mellett minden eszközt meg fog ragadni azért, hogy a kórház ügyét képviselje - jelentette ki a képviselő.

Gyöngyösi Márton, a nemzeti párt másik frakcióvezető-helyettese, helyi választókerületi elnöke hozzátette: a kormányzati koncepció ismertetése után kezdett aláírásgyűjtés során több ezer aláírást gyűjtöttek össze a 12. kerületben, és azt tapasztalták, még az agglomerációból érkező betegek számára is fontos pontot jelent a Szent János kórház, mert azt mint "központi egészségügyi intézményt" tartják számon.

A politikus szerint látható, hogy "áldatlan állapotok" uralkodnak az intézményben, de nem az a megoldás, hogy a több mint százéves egészségügyi intézményt messzire költöztetik, hanem a 335 milliárd forintos keretből inkább fejlesztésre, felújításra kellene fordítani összegeket.

A képviselő figyelmeztetett, hogy az egészségügyi dolgozók leépítéséről is szó lehet, ezért tovább tiltakoznak, és fel kívánják mérni a dolgozók véleményét is az átalakításokról. A Jobbik kíváncsi arra is, hogy a szomszédos kerületek polgármesterei most hogyan vélekednek a változtatásokról, mivel korábban ők is tiltakoztak, mára azonban "nagy lett a csend".

Gyöngyösi Márton a nyár folyamán nyílt levelet is intézett Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármesterhez, de arra nem kapott választ. A képviselő azt várja el a polgármesterektől, hogy álljanak ki a kerületi lakosok érdekei mellett, és ne hagyják, hogy a kórházat leépítsék.

A tiltakozók külön Facebook-oldalt is szenteltek a kórház megmentésének.