Nem akarnak sem időgépet, sem szellemvasutat a 3-as metró utasai

Elveszítheti a költségvetése felét a beruházás. Fidesz szerint a vita természetes. 

Tokody Marcell, a fővárosi önkormányzat jobbikos képviselője szerdán sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a 3-as metró állomásainak felújítására nemcsak azért lenne szükség, hogy az utasok ne egy '70-es, '80-as évekbeli időutazásként éljék meg a metrózást, de akadálymentesítés szempontjából is elengedhetetlen lenne. Azonban a költségcsökkentéssel ez a munkálat elmaradna, ebben az esetben viszont

"nem felújításról, hanem pusztán csak az élet- és balesetesélyes helyzet elhárításáról beszélünk"

- fogalmazott a politikus.

Hiába rohad, hiába veszélyes, nem újítják fel a megállókat

Eszerint a vasúti pályát és a biztonsági berendezéseket felújítják, de a rendkívül rossz állapotú, elhanyagolt állapotú állomásokat már nem. A lap szerint az ügy hátterében az áll, hogy „elszálltak" azok a költségek, amelyekre még idén júliustól várt ajánlatokat a BKV. A Magyar Nemzet információi információi szerint a legkedvezőbb pályázatok is több tíz százalékkal haladják meg az eredeti becsléseket.

Tokody Marcell ugyanakkor hangsúlyozta, a legégetőbb probléma továbbra is a 3-as metró műszaki állapota, amelyről 2011-óta tud a fideszes városvezetés, azonban az eltelt öt évben mégsem történtek meg az infrastrukturális fejlesztések, tette hozzá. A jobbikos képviselő azt pedig a kormány szégyenének nevezte, hogy a metrópótló buszok hiánya miatt több mint féléves csúszásban van a felújítás.

Emlékeztetett, a Jobbik több mint tízezer aláírást gyűjtött össze a munkálatok mielőbbi elkezdéséért,

"több mint 10 ezer ember követeli, hogy retró metró és szellemvasút helyett normális hármas metrója legyen Budapestnek"

- közölte Tokody Marcell.

Európai színvonalú stadionok helyett európai színvonalú hármas metrót szeretnénk - mondta el Tokody, hozzátéve: az élet- és balesetveszélyes helyzet elhárítása elsődleges szempont, ezt nem írhatja felül semmilyen kormányzati üzleti érdek.

Ez természetes...

- A pénzügyi viták természetesek, ezért van egy Nemzetgazdasági Minisztérium, ami őre a költségvetésnek - válaszolta lapunk érdeklődésére Selmeczi Gabriella, a Fidesz országgyűlési képviselője.

"Természetesen ezer olyan hely van, ahová rá tudnék most mutatni, hogy hova kellene pénz"

– mondta el a kormánypárti politikus a 3-as metró felújítása kapcsán.