Nem árulja el Heringes, hogy miért nem szavazott a 30 éves titkosítás ellen

Míg a sajtó azzal volt tele, hogy a halálosan megfenyegetett Apáti István távolmaradása miatt ment át egy kétharmados törvény (a Jobbik vezetése Apátira 100 ezer forintos büntetést szabott ki), addig a szocialista Heringes Anita "a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásával kapcsolatos beruházásról, valamint az ezzel kapcsolatos egyes törvények módosításáról" (például a 30 éves titkosításról) szóló javaslatról az ülésen tartózkodva sem szavazott.

Lukács László, a Jobbik képviselője felszólította a szocialista politikust: „Heringes Anita valljon színt és álljon a nyilvánosság elé, hogy miért nem szavazott!”

Az egyébként paksi illetőségű Heringes Facebookon vágott vissza:

"Szánalmas a Jobbik vagdalkozása, mint az óvodások, akik tudják, hogy vaj van a fülük mögött! Uraim, az Önök jobbikos képviselőtársa miatt ment át a 2/3-os többséget igénylő törvény! Ezen nincs mit magyarázni!"

Mikor egy hozzászóló szembesítette vele, hogy nem nyomott gombot a szavazáson - "A paksi mszp elnök a fidesszel karöltve megszavazta a 30 éves paksi titkosítást. Áruló vagy Anita!", Heringes annyit írt:

"Rosszak az információi nem szavaztam meg! Szép napot!"

Azt tehát továbbra sem tudjuk, hogy Heringes miért nem szavazott a 30 éves titkosítás ellen.