Nem hagyták bliccelni - bazaltkővel dobálta meg a kalauzt és a vonatot

A Győr-Hegyeshalom között közlekedő vonaton szolgálatot teljesítő jegyellenőr könnyű sérülésekkel megúszta a támadást.

"Egy utast leszállított a kalauz Levélnél, mert nem volt érvényes jegye. A férfi leszállt és egy nagy kővel úgy fejbe dobta a jegyellenőrt, hogy megsérült. A vonat késik, mentők rendőrök kint. Az utas meg elfutott"

– jelezte a Kisalfold.hu egyik olvasója.

A lapnak nyilatkozó kórházi források szerint a kalauz könnyű sérülésekkel megúszta a támadást.
[fb_pages_codes:crime]
A Kisalfold.hu úgy tudja: a vonat utasa előzőleg bezárkózott a mosdóba, amelyet a kalauz segítséggel próbált kinyitni.

Levélen sikerült végül leszállítania a férfit, aki az állomáson követ ragadott és az ellenőrt meg a vonatot is megdobálta. Az esetet külső és belső kamera is rögzíthette (tehát a vonat egy új típusú, Stadler Flirt vonat volt).

A MÁV Kommunikációs Igazgatósága a Kisalföld kérdésére megerősítette a történteket, a személyvonat egyébként 24 percet késett.  Arról is érdeklődtünk, milyen sűrűn fordul elő hasonló inzultus. A válasz megdöbbentő volt: egyre gyakrabban. Idén augusztus 18-ig 68 eset történt, tavaly összesen volt ennyi. 2014-ben ez a szám 52, míg 2013-ban 60 volt, és többségében nem jártak személyi sérüléssel.

Éves viszonylatban csaknem nyolcvanezer vonatot biztonsági személyzet, nyolc, nyolc és félezer vonatot pedig rendőrség kísér – a jegyellenőrzést végzők és az utasok védelme érdekében – hangsúlyozta a vasúttársaság.