Nem indul eljárás a 444.hu herbálozó munkatársai ellen

Egy az Alfahír birtokába került feljelentést elutasító határozatban a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály Vizsgálati Osztályának osztályvezetője, dr. Maroshelyi Attila r. alezredes így fogalmaz:
A rendelkezésre álló adatok alapján semmilyen információ nem merül fel arra vonatkozóan, hogy az az anyag, amelyet Ács Dániel és Tamás Bence Gáspár megszereztek és elfogyasztottak, a Btk. rendelkezései alapján kábítószernek minősülne. A videó és gyakorlati tapasztalatok alapján annak gyanúja merül fel, hogy valamilyen új pszichoaktív anyagot szereztek meg, vagy pedig valamilyen olyan anyagot, ami jelenleg sem kábítószernek, sem új pszichoaktív anyagnak nem minősül.
Hogy azért a feljelentő Sneider Tamás ne nagyon méltatlankodjon, azért az osztályvezető sietve hozzáteszi:
A videóban szereplő, a megrendelt anyagot árusító weboldal ismeretlen üzemeltetőjével szemben a fentiek alapján megállapítható azonban a Btk. 184. § (1) bekezdésébe ütköző és aszerint minősülő új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette elkövetésének gyanúja, ezért amiatt külön számon nyomozást rendeltünk el
- írják.

Illúziókat persze ne tápláljunk, nem véletlenül nincs rajtaütésszerű ellenőrzés, nincsenek próbarendelések, ahogy TEK propagandavideó sem készül ott, ahol azt a szert állítják elő, amitől a fiatalok "eldobják az agyukat".
 
Aki kíváncsi esetleg a műsorra, itt megnézheti.