Nem kamu! – Tényleg elindult több száz fegyveres migráns a határ fele

Tegnap beszámoltunk egy hírről. Majd azt állította a balliberális média, hogy az állítólag kacsa. Most pedig a horgosi polgármester elmondta, hogy nem is az.

Megerősítette a hírt a horgosi polgármester

Az esetet később Bacskulin István, a horgosi polgármester is megerősítette a Délhír.info részére. Leszögezte, hogy az ezer főre becsült csoport száma túlzó, ugyanis valójában "csak" néhány száz  főből állt az a migráns csoport, amely szembeszállt a rendőri intézkedéssel. A menekülteknél lévő husángokról és botokról szólva pedig elmondta, hogy szinte az összes migráns csoport "felfegyverzi" magát a zöldhatárra indulva. Állítása szerint ezt „óvintézkedésként” teszik, hiszen a községben és a határ túloldalán is komoly bűnszervezetek működnek, a migránsok tőlük igyekeznek megvédeni magukat A faluvezető arról is beszámolt, hogy információi szerint embercsempész csoportok több esetben rabolták már el a menekültek gyermekeit, és váltságdíjat követeltek értük, így ezért érthető, hogy a migránsok is igyekeznek megvédeni magukat. Bacskulin hosszasan sorolta azokat a példákat is, hogy különböző bűnözői csoportok hogyan gazdagodtak meg a Délvidéket ellepő migrációs hullámon.

"Akik nem hiszik el, mi történik Horgoson, azok jöjjenek el bármelyik este, és szívesen megmutatjuk nekik"

- hangsúlyozta Bacskulin István.

Nem egyedi eset

Az erősen kormánypárt-közeli, de nemzeti radikális elhajlással nehezen vádolható Pesti Srácok állítása szerint felhívta a horgosi rendőrőrsöt, ahol felvették ugyan a telefont, de angolul nem beszéltek, amikor pedig a magyarról érdeklődtek, dühödten csapták rájuk a kagylót. A PS megjegyzi, hogy az Alo.rs nem a legmegbízhatóbb hírforrások egyike; a szerb bulvárlap tele van csúsztatásokkal és felnagyításokkal is. Ugyanakkor a PS felteszi a kérdést:

„valóban elképzelhetetlen, hogy a 20-30 fős csoportok összeverődve induljanak a határ felé, amikor már semmi reményük nem maradt, amikor pontosan tudják, hogy a magyar határon átjutás még csak az első lépés a valódi küzdelemben, hiszen a magyar hatóságok mindent megtesznek majd azért, hogy feltartóztassák őket?”

A PS megkérdezte egy korábbi videóban szereplő interjúalanyát, a horgasi férfi szerint megtörtént az eset, amely egyáltalán nem példa nélküli. Elmondta, hogy a központban található körforgalomtól kifelé, a régi határátkelő felé vezető úton indultak el a migránsok, nagyjából ezren. Megerősítette, hogy valóban botok voltak náluk. A dolog mindenki számára egyértelmű volt, hiszen olyan hangzavar keletkezett, hogy többen kimentek az utcára az ordítozás hallatán. Hogy aztán a határon mi is történt, arról nem volt információja, tovább nem kísérte őket, nem is merte volna. Ráadásul nem egyedi esetről van szó, a konfliktusok, összetűzések ugyanis egyre gyakoribbak, hiszen a határzár miatt egyre nagyobb tömegben érkeznek egyszerre a Vajdaság határmenti településeire.

Nem esik jól az igazság a mainstream médiának

A Cink.hu addig ekézte az Origo.hu hírportált, amiért „szégyenteljes álhírt” hozott le, hogy az eladósorban lévő hírportál feladta és visszakozott. Az Index.hu elismerte, hogy az Alo.rs oldalon van egy hír a migránsok és szerb rendvédelmisek közötti konfliktusról, ám a hírportál szerint a szerb nyelvű cikk nem arról szól, mint amiről a magyar „átköltése.”  A Népszabadság jelen pillanatban még a Délhír.info hírét tálalja és nem írja azt, hogy kacsa lenne az.

Értelmezésük szerint az Alo.rs cikke azt állítja, hogy „a szerb határrendészek találtak egy nagyobb migráns csoportot a határtól néhány kilométerre. Felszólították őket, hogy álljanak meg, de a csoport ennek nem tett eleget, illetve egyes tagjai agresszíven kezdtek viselkedni az egyenruhásokkal.” Az Index.hu szerint „a szerb hatóságok ugyanis a szerb lap szerint nem akarták az erőszakos összecsapást megkockáztatni, és továbbengedték a menekülteket.” Magyarról magyarra lefordítva ezt azt jelenti, hogy azért nem volt komoly összecsapás, mert a rendőrök megfutamodtak.

Összefoglalva: jelen cikk írója tényleg nem érti, hogy az Index.hu mit cáfolt meg, mert a jelek szerint szinte semmit.

Nem először fordul elő, hogy a mainstream média úgy állítja be az igazságot, mintha az álhír lenne. A hvg.hu anno arról írt, hogy semmi sem igaz abból, hogy a debreceni befogadó állomás feldühödött lakói kitörtek volna a táborból és a helyieket fenyegették volna, hozzátették, hogy a konfliktus a kerítésen belül maradt. Ugyanezen pillanatokban olyan fénykép és videofelvételek terjedtek szélsebesen a közösségi médiában, amely ennek az állításnak az ellenkezőjét mutatták be.