Nem muszlim, hanem egy drogos német késelt München mellett?

Egy drogos, mentális problémákkal küzdő német férfi késelt Bajorországban - állítja a rendőrség.

Joachim Herrmann elmondta, hogy a 27 éves feltételezett elkövetőnek pszichológiai és drogproblémái vannak, és beismerő vallomást tett. 
 
Hangsúlyozta: az eljárásban nincs szerepe annak, hogy a feltételezett elkövető "született német, vagy Németországban élő külföldi születésű ember". 
 
A hatóságoknak csak az indíték fontos, és nem lehetnek elfogultak, annak hatására sem, hogy az illető mit kiabált vagy kiabálhatott - szögezte le a miniszter a Bayerischer Rundfunk (BR) bajor tartományi közszolgálati médiatársaság jelentése szerint, utalva arra, hogy szemtanúk beszámolói alapján a késelő az Allah akbar! (Allah hatalmas!) felkiáltással rontott rá emberekre válogatás nélkül a München közelében fekvő Grafingban az elővárosi vasút (S-Bahn) helyi állomásán.
 
A feltételezett elkövető a tartományi bűnügyi hivatal (LKA) rekonstrukciója alapján reggel tíz perccel 5 óra előtt megkéselt egy férfit egy S-Bahnon, amely az állomáson állt, majd tíz centiméteres pengéjű késével a peronon rátámadt egy másik férfira, az állomás épülete előtt pedig további két férfira. A rendőrséget már az első késelés után riasztották, a helyszínről mezítláb menekülni próbáló támadót lefogták és őrizetbe vették.
 
Az egyik áldozat a kórházban meghalt, egy életveszélyes állapotban van. Két áldozatot könnyebb sebesüléssel ápolnak. Az elhunyt férfi 50 éves volt, a három sebesült 43, 55, illetve 58 éves.
 
Az LKA, a térségi rendőrkapitányság és a müncheni ügyészség politikai bűncselekményekkel foglalkozó osztályának vezetői délután sajtótájékoztatón ismertetik a nyomozás első megállapításait.

KORÁBBI, IMMÁR CÁFOLT INFORMÁCIÓK:

A BR beszámolója szerint az LKA szóvivője elmondta, hogy a München melletti Grafingban az elővárosi vasút (S-Bahn) helyi állomásán végrehajtott támadás közben a feltételezett elkövető több olyan jelszót skandált, amelyek alapján egyértelműen politikai vagy iszlamista motivációra lehet következtetni.

A BR Report München című politikai műsorának szerkesztősége úgy tudja, hogy a feltételezett elkövető a Hessen tartományi illetőségű Paul H., aki 27 éves, Németországban született nem bevándorló családban, és nem ismert, hogy bármi köze lenne a szélsőséges iszlamizmushoz vagy az Iszlám Állam terrorszervezethez.

A feltételezett elkövető az LKA rekonstrukciója alapján reggel tíz perccel 5 óra előtt megkéselt egy férfit egy S-Bahnon, amely a grafingi állomáson állt, majd tíz centiméteres pengéjű késével a peronon rátámadt egy másik férfira, az állomás épülete előtt pedig további két férfira.

A rendőrséget már az első késelés után riasztották, a helyszínről mezítláb menekülni próbáló támadót lefogták és őrizetbe vették.

Az AFP francia hírügynökség szerint nem működik együtt a hatóságokkal, szinte meg sem szólal.

Az egyik áldozat a kórházban meghalt, egy pedig életveszélyes állapotban van.

Két áldozatot könnyebb sebesüléssel ápolnak. Az elhunyt férfi 50 éves volt, a három sebesült 43, 55, illetve 58 éves.

Az LKA, a térségi rendőrkapitányság és a müncheni ügyészség politikai bűncselekményekkel foglalkozó osztályának vezetői délután sajtótájékoztatón ismertetik a nyomozás első megállapításait.

Korábban írtuk:

A német rendőrség közlése szerint hajnali 5 órakor egy férfi négy utast sebesített meg a Münchenhez közeli Grafing vasútállomásán. Szemtanúk szerint a támadó "Allah akbar!" kiáltással esett neki az áldozatoknak, írja a Guardian.

Az áldozatok mindegyike férfi, és a jelenlegi információk szerint közülük egy ember életveszélyes, hárman pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A Bayerischer Rundfunk (BR) jelentése szerint szemtanúk azt mondták, hogy a késelő az Allah akbar! (Allah hatalmas!) felkiáltással támadt áldozataira. Vannak ennek ellentmondó állítások is.

A nyomozást vezető müncheni ügyészség hírzárlatot rendelt el.

A BR szerint a feltételezett elkövető német, és eddig nem volt dolga a rendőrséggel.