Nem szavazatra buzdítanak a cigányság vezetői – viszont elhatárolódnak Farkas Flóriántól

Részvételre és nem szavazatok leadására buzdítanak a cigányság vezetői, viszont Orbán Viktor romaügyi miniszteri biztosából, Farkas Flóriánból és a Lungo-Dromból  nem kérnek.

Bács-Kiskun, Békés, Baranya, Borsod, Csongrád, Somogy, Pest, Heves, Nógrád, Szabolcs, Tolna és Hajdú-Bihar megyék cigány vezetőivel, támogatóival egyetértésben kijelentjük, hogy a politikailag és morálisan is vállalhatatlan - a visszaélési botrányokba keveredő Farkas Flórián által vezetetett -  Lungo-Dromtól teljes mértékben elhatárolódunk – áll a Cigány Önkormányzatok és Civil Szervezetek Országos Egyesületének szombati közleményében.

Azt írják:

Az Egyesület fent felsorolt tagjai, az azokhoz tartozó képviselői, cigány missziói részt veszünk a 2016. október 2-ai népszavazáson a kisebbségi autonómiánk és a családjaink megvédése érdekében és nemmel szavazunk.

"Tesszük ezt azért, mert a hazának szüksége van ránk, és nekünk is, mint minden más magyar állampolgárnak kötelességünk a hazánkat, a jövőnket, gyermekeink jövőjét és vallásunkat megőrizni.

Tegye félre mindenki a sérelmét, és fogjunk össze a jövőnkért - a hazánkért."

Néhány hete már beszámoltunk arról, hogy a siker érdekében a kormány a romákat is mozgósítaná a referendumon történő részvételre és nem szavazatok leadására.

Ennek nagy ára lesz! Mozgósítják a magyarországi cigányokat a migránsok ellen

Az online lap azt írja, hogy a „suttogó propagandát" elkezdték, a helyi lungodromos vezetőkön, cigány önkormányzati politikusokon keresztül. A lap tudomása szerint a kampányhajrában színre lép majd a nyilvánosság elől bujkáló Farkas Flórián is, és a népszavazáson való részvételre biztatja majd a romákat, és emellett romaügyi miniszterelnöki biztosként is megkeresi a nemzetiségi önkormányzatokat.

Farkas Flórián egyes sajtóhírek szerint azt bizonygatta a kormány tagjainak, a Fidesz vezetőinek, hogy több százezer cigányt képes mozgósítani a népszavazásra, és a nagy számú cigány szavazatért cserébe állítólag azt reméli, hogy az ellene folyó különböző nyomozások „kedvező fordulatot vehetnek.

Farkas Flórián elmenekült, amikor az Unió kérdezte, hol a pénze

A Népszabadság azt írja, Orbán Viktor biztosát "érintett személyként" hallgatták volna meg az elbukott Foglalkoztatási szövetkezetek - Híd a munka világába, valamint az Út a szakmaválasztáshoz TÁMOP-projektekről. A június 17-re kiírt eseményen viszont Farkas nem jelent meg.A lap érdeklődésére az OLAF személyiségi jogokra és a folyamatban lévő vizsgálat érdekeire való hivatkozással nem adott ki információkat.