Nem tesz jót a kánikula a paprikának és a paradicsomnak

Az étkezési paprika és paradicsom esetében jelentős terméskiesést tapasztalnak a gazdálkodók.

Ledó Ferenc, a Magyar Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) elnöke a lapnak kifejtette, hogy a melegben a termés nem tudott megfelelően fejlődni, így nagyon sok a deformált, szabálytalan paprika, ami csak lecsóminőségként adható el.

A paradicsom esetében a hőség miatt 20-30 százalékkal kevesebb a bogyó a növényeken - tette hozzá.

Az elnök elmondta azt is, hogy most a legolcsóbb a paprika és a paradicsom, a lecsószezon várhatóan augusztus 20-a után zárul, ekkortól indulhatnak felfelé az árak.

A minőségi paprika és paradicsom termelői ára kilogrammonként bruttó 130-170 forint között van, a fogyasztói ár pedig 200-250 forint között mozog - olvasható a lapban.