Nem tetszik a siófoki Fidesznek, hogy kivel találkozik a polgármester

A 2014-ben meglepetésre győző Lengyel Róbert alapos rendrakásba kezdett, ami nyilván számos érdeket sért. Kemény meccsek Siófokon.

Meglepőnek, furcsának és a választópolgárok megtévesztésére irányuló megnyilvánulásnak tartja a siófoki Fidesz a város független polgármesterének rendszeres politikai megnyilatkozásait. Szerintük a politikai korrektség jegyében örvendetes lenne, ha a polgármester végre befejezné a függetlennek mondott álszent magatartását, amivel napról-napra azt bizonyítja, hogy ő leginkább csak a kormánypártoktól kíván független maradni.

Emellett azt is érthetetlennek tartják, hogy miközben Lengyel Róbert nagy kedvvel találkozgat az ellenzék politikusaival, a kormánypárti oldalról érkező meghívásokat rendre bojkottálja. Így például nem vett részt a Siófokra szervezett polgármesterek és jegyzők fórumán, amelyen a megye összes polgármestere és jegyzője képviseltette magát. Nem vett részt a Dél-Balatoni vasút Siófokon tartott átadóján, és ugyanígy nem vett részt a Siófokon induló Főiskola sajtótájékoztatóján sem (aminek úgy nem mellesleg a vezetője a város fideszes alpolgármestere lesz - a szerk.) De sérelmezik, hogy Lengyel Róbert a siófoki kórház átadásán a hátsó sorokat választotta, majd idő előtt távozott - írják.

Akkora volt a korrupció, hogy már mérni sem lehetett

Vona Gábor, a Jobbik elnöke tegnap, Siófok polgármesterénél tett látogatása ismét arra sarkallta a Fidesz helyi elnökét, hogy Jobbik-ellenes lejárató kampányba kezdjen. Nem okozott meglepetést ezzel a tettével, hisz Siófok Város érdekeinek képviselete helyett a kormánypárt helyi szervezete kizárólag azzal foglalatoskodik, hogy a város működését a képviselő-testületben minél hatékonyabban akadályozza, illetve hogy a független polgármestert és a Jobbikot egyaránt besározza - áll a Jobbik reagáló közleményében.

A Fidesz szó Magyarországon mára a korrupció szinonimájává vált az emberek szemében. De ha ez nem volna elég, a kormánypárt emberöléssel vádolt önkormányzati képviselőjének falaz, ifjúsági szervezetének vezetői pedig wellness disznóvágáson verekednek össze. Nem telik el szinte már úgy nap, hogy ne derülne fény valamilyen újabb, fideszes politikushoz köthető bűncselekményre.

Siófokon sem jobb a helyzet: az előző fideszes városvezetés csontvázai sorra hullanak ki a szekrényből. A helyi lakosság szerint a városban akkora volt a korrupció, hogy százalékban már mérni sem lehetett. Nyilvánosságra került hangfelvétel szerint, közpénzből ígért kampánytámogatást a volt fideszes polgármester országgyűlési képviselőjelöltjüknek. A képviselő-testület tagjai a jobbikos képviselő kivételével a város többi lakójával fizettették meg saját szemétszállítási díjukat. A Balaton-parti Kft. a Fidesz siófoki kifizetőhelyeként működött, e bűnügyben több nyomozás is folyamatban van. (a siófoki mutyikról itt olvashat bővebben)

A Jobbik Lengyel Róbert korrupcióellenes harca iránti tisztelete jeléül tett elnöki szintű látogatást a polgármester úrnál, akinek függetlenségét becsüljük. Sok ilyen városvezető kellene Magyarországon. A Fidesz helyi képviselőit pedig felszólítjuk, hogy a homokozóból kiszállva porolják végre le nadrágjukat, és mások folyamatos pocskondiázása és a helyi cigányság politikai eszközként történő felhasználása helyett esküjükhöz híven dolgozzanak végre Siófok Város fellendítéséért. Már amennyiben valóban a siófokiak érdekeit és nem csupán saját hatalmi és anyagi törekvéseiket tartják szem előtt - áll Kepli Lajos és Viszt Attila választókerületi elnök közös közleményében.