Nem tudják, miként került egy feldarabolt szamár a hűtőbe

Megették volna a csacsit, de még feldarabolni csak részben maradt idejük.

Szamarat lopott M. János Lászlóné, Sz. Ferenc, V. Sándor és J. József május 9-én Tatabányán. 
 
A négylábút tatabányai háza elé kötötte ki gazdája aznap, hogy Doma friss füvet ehessen, ez azonban nem bizonyult jó ötletnek, mert szerencsétlen állatot elkötötték, megölték és feldarabolták.  
 
 
Fotó: police.hu
 
A két férfi kihasználta, hogy a sértett nem tartózkodik csacsija közelében és leszúrták az állatot. A szamarat, két társuk segítségével, M. János Lászlóné házába vitték, ahol feldarabolták. A hús egy részét a hűtőbe tették, amit az asszony lakásában tartott házkutatáson a tatabányai nyomozók találtak meg a bűncselekményt követő napon. Az 53 éves M. János Lászlóné és az 59 éves Sz. Ferenc ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség május 10-én, de gyanúsítotti kihallgatásán mindketten tagadták a szamárlopást. Állításuk szerint még csak sejtelmük sem volt arról, hogy kerülhetett a négylábú M. János Lászlóné frizsiderébe feldarabolt állapotban.
 
Két társukat két nappal később állították elő a rendőrök. A 25 éves V. Sándor és a 42 éves J. József gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. V. Sándor emellett elmondta a nyomozóknak, hogy J. Józseffel 2015. május 8-án két hétvégi házba is betörtek. Az egyikből nem vittek el semmit, a másikból azonban a tulajdonos pénztárcájával és irataival távoztak. V. Sándort és J. Józsefet a szamárlopás mellett további egy rendbeli lopás vétség és egy rendbeli lopás vétség kísérlete elkövetésével gyanúsítja a rendőrség. Őket gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vette a Tatabányai Rendőrkapitányság, kezdeményezésére pedig a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat. M. János Lászlóné és Sz. Ferenc az ellenük folyó büntetőeljárás ideje alatt szabadlábon védekezhet.