Nemcsak a migránsoknak, de a fizető utasoknak is nagy kihívás vonattal Bécsbe jutni

Az ÖBB kora délutáni közlése szerint a korlátozás érinti a Bécs és Budapest között közlekedő Railjet vonatokat, továbbá a határon átkelő regionális járatokat is. Az ÖBB egyelőre nem árusít jegyeket az érintett járatokra. Az ingázók és az iskolások utaztatását pótlóbuszokkal oldják meg.
 
A MÁV-Start közlése szerint az intézkedés miatt a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon késések előfordulhatnak.
 
Ahogy korábban írtuk, túlterheltsége miatt átmenetileg nem indít vonatokat Bécs és Budapest között az osztrák vasúttársaság (ÖBB) csütörtöktől.
 
A korlátozás érinti a Bécs és Budapest között közlekedő Railjet vonatokat, továbbá a határon átkelő regionális járatokat is.
 
Azonban most kiderült: a vasúttársaság közlése szerint jelenleg különjáratokat sem indítanak Münchenbe, mivel jelenleg sokkal több menekültet kell Bécsbe szállítani, mint elutaztatni az osztrák fővárosból. München fele tartó menetrendszerinti járatok közlekednek, azonban csak annyi embert engednek fel rá, amennyi a szabad ülőhely.
 
Az utóbbi két hétben csaknem minden vonatunk üzemelt, emiatt jelenleg kevesebb vonat áll rendelkezésre, hiszen a szerelvényeket karbantartani és takarítani kell - közölte a társaság szóvivője.