A csepeli Fidesz elárulásával vádolt Németh Szilárd szerint inkább Karácsony Gergely az áruló

A csepeli Fidesz elárulásával vádolt Németh Szilárd szerint inkább Karácsony Gergely az áruló

A kormány és a Fidesz-KDNP továbbra is fenntartja a rezsicsökkentést Brüsszel, a magyarországi baloldal és a multik folyamatos nyomásgyakorlása ellenére - jelentette ki a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos az MTI-hez szombaton eljuttatott videójában.

Németh Szilárd azt mondta, hogy ha ma szétnézünk az európai politikában, akkor azt látjuk, hogy a brüsszeli baloldaliak - ahelyett, hogy azon törnék a fejüket, miként lehet megszüntetni a háborús inflációt és az annak következtében kialakult káros gazdasági hatásokat, hogyan lehet megvédeni az európai és a magyar állampolgárokat - az őrült javaslataikkal pontosan az európai és a magyar állampolgárokkal akarják megfizettetni a háború árát. Németh Szilárd őrült javaslatnak tartja többek között az energiatakarékosabb életmódot, a spórolást is.

Nagyon úgy tűnik, hogy Magyarországon a fővárosi baloldali politikusok is felszálltak erre a "brüsszeli dilivonatra" - fogalmazott.

Karácsony Gergely főpolgármester a rezsicsökkentés ügyében "a tőle megszokott módon csak szimplán feljelentette Magyarországot Brüsszelben", majd "árulásáért cserébe még pénzért is kuncsorgott" - jelentette ki a kormánybiztos. A főpolgármester egyébként szombaton együttműködésre kérte a kormányt a visszatartott uniós támogatások folyósítása érdekében.

Németh Szilárd kapcsán árulásról beszélni azért is pikáns, mert a csepeli származású fideszes politikus kifejezetten rossz viszonyt ápol szűkebb hazájában a kormánypárti szervezettel. Az országgyűlési választásokon rendre elbukó, és egyéni mandátumot szerezni képtelen Németh Szilárdról ugyanis a kerület fideszes alpolgármestere elárulta, hogy kifejezett szándékában áll a nála sokkal sikeresebb fideszes polgármester, Borbély Lénárd megbuktatása, és e tevékenysége során a gyanú szerint akár fejlesztések visszatartásától sem riad vissza.