Németh Szilárdnak felesleges volt ma felkelnie

Mindezt nem sokkal azután mondta, hogy az Országgyűlés Igazságügyi bizottsága a kormánypártoknak köszönhetően nem vette napirendre a Jobbik alaptörvény-módosítási szándékát.

De ettől függetlenül is olyanokat mondott, mint például: az alaptörvény módosításának parlamenti elutasításával bebizonyosodott, hogy Magyarországon csak a kormánypártok veszik figyelembe valójában az emberek akaratát.

Még maradnak a "terrorista kötvények" - nem tárgyaltak a Jobbik alaptörvény-módosításáról

Hétfőn ült össze az Országgyűlés Igazságügyi bizottsága, amelyen a jobbikos dr. Staudt Gábor vetette volna napirendre a jobboldali ellenzéki párt által benyújtott alaptörvény-módosítást.Végül három igen (Staudt Gábor, Apáti István - Jobbik; Kész Zoltán - független) és nyolc kormánypárti nem mellett elutasította a bizottság, hogy napirendre vegyék a Jobbik javaslatát.

Ezután arról beszélt, a Jobbik egy platformon van Gyurcsány Ferenccel, a Demokratikus Koalíció elnökével, volt szocialista kormányfővel, aki nem akarta megadni a magyar állampolgárságot a határon túli magyaroknak, hanem 2006-ban az 1956-os forradalom évfordulóján "saját népére lövetett".

Németh arról már nem beszélt, hogy a felelősöket a Fidesz-kormány miért engedte futni.