A Külügyi Bizottság fideszes elnökének posztja felrobbantotta a Facebookot

A Külügyi Bizottság fideszes elnökének posztja felrobbantotta a Facebookot

Mindössze négy szót tett közzé Facebook-oldalán Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának fideszes elnöke, és máris sorjáztak alatta

az egyetértő ellenzéki, illetve a csalódott fideszes kommentek.

Ruszkik haza! Legyen béke!

– írta a posztban Németh.

A bejegyzés azért furcsa, mert a Fidesz folyamatosan a békepártiságát hangoztatja, de az orosz hadsereg ukrajnai invázióját eddig még egyetlen szóval nem ítélte el.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Érdemes a kommentelőknél a Fidesz-szimpatizánsok csalódottságára is felfigyelnünk, ugyanis a kormánypárti média előszeretettel veszi át kritikátlanul a Kreml háborús propagandáját.

Ugyanakkor az Egységben Magyarországért ellenzéki együttműködés vezető politikusai egyetértésükről biztosították a fideszes diplomatát.

Örülök Zsolt, hogy Orbán Viktorral szemben felébredt a lelkiismereted. Sohasem késő

– írta a bejegyzés alá Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt.

Fekete-Győr András, a Momentum korábbi elnöke megismételte Németh négy szavát egy „Orbán takarodj!” hozzáfűzésével.

Így van, Zsolt! De mondd meg a főnöködnek is, hogy ez a helyes irány!

– kommentálta Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke.

Rendkívül érdekes Elek Istvánnak, az MDF egyik alapítójának, majd az MDF és a Fidesz országgyűlési képviselőjének, később a Heti Válasz című konzervatív hetilap főszerkesztőjének hozzászólása, aki így ír:

Sajnálom, de az az igazság, hogy ez Tőled már nagyon kevés, Zsolt. Régóta nem értelek. Pontosabban, Téged értelek a legkevésbé azok közül, akik az induló Fideszből még ma is a politikai színpadon vannak. Becsületes nemzeti demokrataként legkésőbb a 2010-es évek elején ott kellett volna hagynod őket. Ha a putyinista fordulat és az alkotmányos demokrácia felszámolása nem lett volna ehhez elég indíték számodra, legeslegkésőbb Ángyán és a vidékfejlesztési programja kinyírásakor. Tőled már kevés ez a jelzés, a pártod támogatóinak meg - ahogy a bejegyzésed hozzászólóit olvasgatom - már ez is sok. Ami szégyen - és persze szomorú. Hát kiket képviselsz Te ma?