Pedofilbotránytól hangos Németország

Pedofilbotránytól hangos Németország

11 embert vettek őrizetbe a németországi Münster városában, miután pedofíliával gyanúsítják őket - írja a Ma.hu.

A portál szerint az azonosított áldozatok között van 5, egy 10 és egy 12 éves kisfiú. A bűncselekményeket állítólag egy münsteri közösségi kertben követték el. A fő gyanúsított egy 27 éves informatikai technikus, de 45 éves édesanyja is őrizetben van, rajta kívül még öt 30 és 43 év közötti férfi. 

Mindezen felül négy férfit azzal gyanúsítanak, hogy videóra vették, amint egy 5 és egy 10 éves fiút molesztálnak egy nyaralóban. Az ingatlan a fő gyanúsított édesanyjáé, aki az ügyészek szerint pontosan tudta, hogy mi zajlik ott.

A rendőrség a házkutatás során profi filmes kellékeket találtak, amely arra utal, hogy több alkalommal is sor került a zaklatásra. Rengeteg adatot és egy merevlemezt is lefoglaltak. 

A münsteri kapitányság főfelügyelője elmondta, hogy a gyanúsítottak mobiltelefonon kommunikáltak egymással, és az adatok nagyrészét sikerült megsemmisíteniük, de még így is mintegy 500 terabájt titkosított adatot foglaltak le.

Hozzátette, hogy olyan hátborzongató és undorító felvételeket találtak, amelytől 

a legtapasztaltabb nyomozók is besokalltak.

A nyomozás adatai szerint elsőként 2018-ban figyeltek fel a münsteri gyerekmolesztálókra, amikor egy névtelen internetes forrás gyerekpornót kezdett árulni az interneten. Így jutottak el egy IP-címen keresztül egy olyan farmhoz, ahol a 27 éves első számú gyanúsított informatikai technikusként dolgozott.

A férfit korábban már két alkalommal is elítélték gyermekpornográfia birtoklása és pedofília miatt. A bíróság kényszergyógykezelését is elrendelte már korábban az elkövetőnél.