Németh Szilárdot nem hatja meg az FBI, nem megy el a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésére

A többi fideszes tag is távol marad.

Molnár Zsolt szívesen kapott volna több információt arról a sajtóértesülésről is, miszerint az elmúlt években a nyertes uniós pályázatokból 3-4 milliárd eurónyi összeg szivároghatott ki Magyarországról, amit aztán gyémántban, vagy az arab világ párhuzamos bankrendszerén, a havalán keresztül „mosták tisztára”, végül arab befektetésnek álcázva került vissza Magyarországra. Az FBI emiatt magyar állampolgárokkal szemben indított nyomozást.

Újabb 1300 milliárd: Ennyi pénzt menekíthetett ki gyémántban a Fidesz arab számlákra

A Magyar Nemzet információi szerint közel 3-4 milliárd euró, tehát 1300 milliárd forint szivárgott ki a magyar kormányzati körökből az elmúlt években különféle arab számlára, hogy aztán a pénz a nemzetközi terrorizmust is mozgató havalán - az arab világ párhuzamos bankrendszerén - érkezzen vissza magánzsebekbe.

A Fidesz azonban közleményben jelezte, hogy nem vesz részt a bizottság ülésén és ezáltal ismét parlamenti ellenőrzés nélkül hagyja a titkosszolgálatokat. Hogy miért?

„Az ellenzék az emberek között, és ne az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságában kampányoljon! A kormánypárti képviselők nem fognak ehhez a kampányakcióhoz asszisztálni. Pláne nem, amíg a Soros-hálózathoz tartozó Szél Bernadett is ott ül abban a bizottságban, amely a Soros-szervezetek illegális és nemzetbiztonságilag veszélyes tevékenységét is vizsgálja”.