Nemzetbiztonsági kockázat, de az Orbán-család meggazdagodik

A Jobbik szerint Orbán Viktor családja terroristákkal is üzletel.

Gyöngyösi Márton, a nemzeti párt országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján egy múlt héten megjelent oknyomozó cikket felelevenítve három olyan külföldi szálat mutatott be (török - Adnan Polat, jordán -  Naffa fivérek, Tárik és Záid, illetőleg szaúdi – „a már jól ismert” Ghaith Pharaon), amelyek mind kötődnek a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz, a Magyar Kereskedőház Zrt.-hez., illetve a műemlék-fejlesztésekhez.

S persze Tiborcz István miniszterelnöki vő neve is hozzáköthető ezekhez a furcsa projektekhez.

Kevés olyan üzletember van ma Magyarországon, akit már terrorizmus támogatásával hírbe hoztak, így még nagyobb teljesítménynek tudható be, hogy egy ilyen kétes múltú egyénnel sikerült üzleti kapcsolatba kerülnie az Orbán-kormánynak.

Gyöngyösi emlékeztetett, hogy Pharaon egyik cége attól a BDPST Zrt.-től vásárolta meg az év elején a Postabank korábbi székhelyének épületét (V. kerület, József nádor tér 1.), amely Tiborcz István érdekeltségi körébe tartozik; jelenleg Tiborcz egyik korábbi üzlettársa Hamar Endre viszi a cég jogi képviseletét.

Ahogy arról beszámoltunk, a belvárosi József nádor téren egy 525 férőhelyes mélygarázs megépítésébe kezdtek bele, amelyet egyetlen városfejlesztési szemponttal sem lehetett megmagyarázni, hacsak nem építenek a mélygarázs kapacitásának megfelelő luxushotelt is a környékre.

Gyöngyösi szerint minden jel szerint a Postabank székházát nemsokára luxusszállodává építik át, ezért is dönthettek februárban a 4 milliárd forintos mélygarázs megépítése mellett.

Az építési jogot az OTP Ingatlan Zrt. projekt cége,a József Nádor Parkolóház Kft. kapta meg,míg a generál kivitelező az a West Hungária Bau Kft., amelynek ügyvezető igazgatója, Paár Attila vásárolta ki Tiborcz István részesedését az Elios Zrt.-ből. Maga a kivitelező is szorosan kötődik az Orbán-családhoz – magyarázta a politikus.

A pusztítás a holtakat is zavarja!

A luxusszálloda megépítésének gyanúját erősíti továbbá az is, hogy március 30-án az V. kerületi önkormányzat felbontotta az Oltalom Karitatív Egyesülettel 16 éve megkötött szerződését, így az általuk üzemeltetett átmeneti hajléktalan szállónak is menni kellett a szálloda közeléből a József nádor térről. Nem mellékesen 2015 novemberében a kormány arról döntött, hogy az egykori Pénzügyminisztérium patinás épületéből a nemzetgazdasági tárca szintén a Várba költözik, így egy újabb épület szabadul fel a József Nádor téren.

Sőt, a 2017-es költségvetésben az szerepel, hogy ingatlanfelújítás esetén a műemlék újjáépítésre költött összeg levonható a társasági adóalapból, ami még izgalmasabbá teheti az Orbán-család és még néhány külföldi ingatlanos érdeklődését a belvárosi ingatlanok irányába.

Nemzetbiztonsági kockázat

Gyöngyösi Márton úgy értékelt, ennek a korrupt és gátlástalan rendszernek a fedőneve a Nemzeti Együttműködés Rendszere, ami pusztán arról szól, hogy az Orbán-családot és még néhány vezető fideszes politikust meggazdagítson. Ez azonban nemcsak korrupciót feltételez, hanem Orbán Viktor megzsarolhatóságán keresztül nemzetbiztonsági kockázatot is rejt magában, vélekedett a politikus.